Ga naar Content
Bouwvakkers in oranje veiligheidsvesten en witte helmen bedienen machines en werken met gereedschap op een bouwplaats voor een bakstenen gebouw met grote ramen. In de omgeving zijn puin en bouwmaterieel zichtbaar.
Amsterdam

Volgende week zaterdag hele dag geen treinen op Amsterdam CS door werkzaamheden

20 juni 2024, 14.54 uur · Aangepast 20 juni 2024, 17.33 uur
Door: Frederieke Weel · Foto: AT5 / Daniel Rommens

Treinreizigers gaan binnenkort goed merken dat Centraal Station een grote opknapbeurt krijgt. Volgende week zaterdag, 29 juni, rijden er namelijk de hele dag geen treinen van en naar CS. De twee dagen erna, zondag 30 juni en maandag 1 juli, is er beperkt treinverkeer. 

centraalstation - NH Nieuws

Volgende week zaterdag begint een volgende fase van de grootschalige renovatie van het Centraal Station. Daardoor zijn de sporen 14 en 15 zijn dan een jaar lang niet beschikbaar voor treinen. ProRail sluit daarom vanaf maandag 24 juni ook een groot deel van de oostelijke reizigerstunnel aan de IJ-zijde van het station. Volgens ProRail is dit de grootste verbouwing op CS die ze ooit hebben gedaan. "Het is nog nooit gebeurd dat er door een verbouwing helemaal geen treinen rijden op CS", vertelt Harro Homan van ProRail. 

Bussen

Op zondag de 30e rijden er geen treinen tussen Muiderpoort en Weesp, maar worden er bussen ingezet. Ook rijden er die dag en maandag 1 juli de hele dag 'zeer beperkt' treinen tussen CS en Sloterdijk. "Dit heeft vooral gevolgen voor reizigers op het traject Amsterdam Centraal en Schiphol/Zaandam", aldus ProRail. 

Ook rijden er van 24 juni tot en met 28 juni minder treinen tussen Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal en Enkhuizen en Amsterdam Centraal. Van 2 juli tot en met 7 juli rijden er minder treinen tussen Amsterdam Centraal en Hilversum/Almere.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]