Ga naar Content

Slachtoffer steekpartij Jordaan is 37-jarige Amsterdammer

Het slachtoffer dat gisterenavond in de Jordaan werd doodgestoken, is een 37-jarige Amsterdammer, dat laat de politie weten. Het slachtoffer werd gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. Een 32-jarige verdachte werd op aanwijzing van getuigen in een woning aan de Goudsbloemstraat aangehouden.

De bezoekers en het personeel van café De kat in de Wijngaert beleefden gister een heftige avond. Een man werd bij een snackbar aan de overkant neergestoken en belandde met zware verwondingen in het café. Het personeel probeerde het slachtoffer te reanimeren, maar dat bleek tevergeefs. Het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen. 

"Ik ben heel trots op mijn personeel", vertelt kroegbaas Menno Bertelkamp. Samen met een aantal vaste gasten probeerden ze het slachtoffer te helpen door de steekwond dicht te drukken. "Het was echt een kansloze zaak", vertelt Bertelkamp over de toestand van het slachtoffer.

Foto: AT5

Samenkomen en bloemen 

Het café fungeert vandaag vooral als opvangplek voor buurtbewoners die gisteravond alles van dichtbij zagen gebeuren. "Iedereen hier in de buurt praat het een beetje van zich af, want het is echt verschrikkelijk wat er allemaal gebeurd is", aldus Menno. "Ook kinderen hebben gister een plas bloed zien liggen", vertelt een andere Jordanees.

Een bewoner van de Jordaan legt een bloemetje bij de snackbar waar het dodelijke steekincident heeft plaatsgevonden. "Ik moet er bijna van huilen", vertelt ze nadat ze rozen neerlegt. "Ik kende hem niet, maar ik vind het gewoon heel erg". 

Lees ook