Ga naar Content

Beschermde status Ajax bij loting voorronden Europa League; ontloopt Cercle en Braga

Ajax heeft woensdagmiddag een beschermde status bij de loting voor de tweede voorronde van de Europa League. De ploeg ontloopt daardoor onder meer Sporting Braga, Trabzonspor, Molde FK en Cercle Brugge. De Amsterdammers eindigden als vijfde in de eredivisie. 

Foto: AT5

De ploeg van de nieuwe Italiaanse coach Francesco Farioli stuit mogelijk op Kilmarnock, Maccabi Petah-Tikva, Pafos FC, Paksi, Panathinaikos, Silkeborg IF, Tobol Kustanai, Vojvodina Novi Sad of Wisla Krakau. De wedstrijden worden op 25 juli en 1 augustus gespeeld. 

Ajax moet twee voorronden en de play-offs overleven om zich te plaatsen voor de Europa League, dat een nieuw format heeft gekregen. De Europa League telt vanaf volgend seizoen 36 deelnemers, die allemaal in een grote poule zitten. Iedere club speelt tegen acht verschillende teams; vier keer thuis en vier keer uit. 

De beste acht teams plaatsen zich direct voor de volgende ronde. De nummers 9 tot en met 24 moeten zich via de play-offs gaan plaatsen voor de achtste finales. Vanaf de achtste finales tot aan de finale blijft het gebruikelijke knock-outsysteem. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52