Ga naar Content

Politie op zoek naar zwarte sportschoenen in onderzoek naar moord op Johnny Ponson

In het onderzoek naar de moord op de 65-jarige Johnny Ponson is de politie op zoek naar een paar sportschoenen die een 'belangrijk spoor' kunnen zijn. Het gaat om een paar zwarte gympen van de winkel Primark, in maat 42. 

Foto: Politie

De politie is al een tijd op zoek naar de sportschoenen, omdat ervan uit wordt gegaan dat de schoenen een belangrijke rol kunnen spelen in het onderzoek. Maar ondanks 'verschillende pogingen' heeft de recherche de schoenen nog niet weten te achterhalen. 

Op wat voor manier deze schoenen mogelijk aan de dood van Johnny Ponson te linken zijn, kan de politie in dit stadium van het onderzoek nog niet delen.

21-jarige man aangehouden

Op zaterdag 30 maart kreeg de politie een melding van een bekende van Ponson, die aangaf geen contact met hem te krijgen. Agenten gingen naar de flat toe en troffen daar de 65-jarige man overleden aan. Nadat hij werd gevonden begon de politie een groot onderzoek. Daaruit bleek dat Ponson door een misdrijf om het leven was gekomen. 

Begin juni wist de politie een 21-jarige Amsterdammer aan te houden die betrokken zou zijn bij de moord, het zou mogelijk gaan om de zoon van Ponson. De man zit op het moment nog vast en zijn voorlopige hechtenis is deze week verlengd met negentig dagen. Daarnaast wordt hij verdacht van een gewapende overval in 2020 en het bezitten van een vuurwapen in 2022. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]