Ga naar Content

Geen verder onderzoek naar dood van man die in vliegtuigmotor terechtkwam

Het onderzoek naar de dood van de man die vorige maand op Schiphol in een vliegtuigmotor terechtkwam wordt niet verder voortgezet. Dat heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) bekendgemaakt. Zij deden onderzoek naar het incident, maar gaan net als de Marechaussee uit van zelfdoding.

Meerdere mensen zagen de man in de motor terechtkomen - Foto: VLN Nieuws

Met het einde van het onderzoek wil de OVV niet beweren dat de precieze toedracht van het tragische incident honderd procent duidelijk is, vertelt een woordvoerder: "Wij verzamelen alle beschikbare feiten, en kijken dan wat voor beeld er ontstaat. De OVV wijst ook nooit naar eventuele schuldigen, het gaat om het verbeteren van de veiligheid."

De Onderzoeksraad stelde na de dood van de luchthavenmedewerker, op 29 mei, een verkennend onderzoek in. Daaruit bleek dat het 'zeer aannemelijk' is dat de man een einde aan zijn leven wilde maken. De Marechaussee trok eerder al de conclusie dat de man zelf in de motor van de Embraer 190 van KLM was geklommen.

Meerdere mensen waren getuige van het afschuwelijke incident, waaronder een aantal passagiers van het toestel dat naar Denemarken had moeten vliegen. Schiphol hing de vlaggen op de luchthaven halfstok.

Lees ook

Hulpsite

Denk je aan zelfdoding? Neem dan 24/7 gratis en anoniem contact op met 0800-0113 of chat op 113.nl

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]