Ga naar Content

Van Hamburg naar Berlijn: John en Erica overdonderd door Oranjemars

Abbenessers John en Erica van den Berg gaan deze zomer naar alle wedstrijden van het Nederlands elftal. NH volgt het stel dwars door Duitsland. Vandaag kijken ze terug op de met 2-1 gewonnen eerste groepswedstrijd tegen Polen: "Het was waanzinnig."

John en Erica hadden, uitgedost in oranje, de tijd van hun leven in Hamburg - Foto: John en Erica van den Berg

John kan deze ochtend nog snel even bellen voordat ze de bus in stappen. Het echtpaar uit Abbenes gaat nu namelijk weer een paar dagen terug naar Nederland voor werk. Vanaf vrijdag blijven ze langer in Duitsland. Het eerste weekend heeft grote indruk gemaakt op de diehard-Oranjefans: "Echt niet normaal hoe mooi de sfeer was."

Van Hamburg naar Berlijn: in het spoor van John en Erica

NH volgt Abbenessers John en Erica van den Berg tijdens hun EK-reis door Duitsland. De dag na iedere wedstrijd van Oranje bellen we met de fanatieke Oranjefans voor een verslag van hun beleving van de wedstrijd, van het toernooi en een prognose voor de volgende wedstijd.

De twee waren er zondagochtend al vroeg bij, vertelt John: "Om 9.00 uur stonden we in de fanzone al naar Armin van Buuren te luisteren. En dan sta je niet in je eentje, al die tienduizenden Nederlanders zijn op tijd uit bed gekomen voor het feest."

De mars met Oranjefans die even daarna plaatsvond maakte diepe indruk op het koppel: "Het was echt waanzinnig, zoiets hebben we nog nooit meegemaakt. We hebben wel eerder bij vriendschappelijke wedstrijden met een man of vijfhonderd zo'n wandeling gemaakt, maar dit sloeg echt alles." De beelden van de gigantische mars door Hamburg gaan inmiddels via sociale media de wereld over. 

Tekst gaat verder onder Instagram-bericht.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Met de gratis metro en shuttlebusjes ("Dat hebben die Duitsers klasse geregeld") verplaatste de Oranjegekte zich naar het stadion. Daar kregen John en Erica naar eigen zeggen de 'perfecte wedstrijd' voorgeschoteld. "Tuurlijk had Nederland veel vaker moeten scoren de eerste helft, maar als het na een half uur 5-0 staat is de spanning er snel vanaf. Doe mij dan maar zo'n verlossend doelpunt in de laatste minuten."

Maar dat het voor de tienduizenden Nederlanders in het stadion en miljoenen achter de televisie een spannende wedstrijd was, betekent niet veel goeds voor de rest van het toernooi, denkt John: "Als we op deze manier blijven spelen worden we zeker geen Europees kampioen. Maar we weten gelukkig dat ze echt beter kunnen, en in goeden doen kunnen we iedereen verslaan."

Vrijdag naar Leipzig

Vrijdag melden John en Erica zich weer bij de oosterburen, wanneer Nederland in Leipzig hun tweede groepswedstrijd speelt, tegen vice-wereldkampioen Frankrijk. John kijkt er al naar uit: "Dat belooft ondanks de zware tegenstander ook weer een feest te worden, zeker nu we die eerste drie punten binnen hebben. Wel alvast één tip voor Koeman: eerder Frimpong inbrengen."

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]