Ga naar Content

Oranjefans zien Nederlands Elftal eerste EK-duel winnen: "Ik ben tien jaar ouder geworden"

Door een late treffer van Wout Weghorst eindigt de openingswedstrijd van Oranje in 2-1. En dat terwijl Polen vooraf niet werd gezien als een al te grote hindernis. Achteraf is er behalve opluchting dan ook frustratie. "Ik vind Nederland te onvoorspelbaar."

Oranje verslaat Polen op het EK voetbal 2024 - NH Nieuws

De ruststand mag dan 1-1 zijn, bezoekers van Café Hermes in de Pijp zijn vol vertrouwen. "Ik denk dat het gewoon 3-1 wordt voor Nederland", zegt een blonde vrouw. Een andere bezoeker houdt het zelfs op 4-1. "We hebben zo de bovenhand, we gaan gewoon winnen. Klaar."

De fans moeten er lang op wachten, maar in de drieëntachtigste minuut is het Wout Weghorst die verlossing brengt. Dat is meteen de eindstand; de hogere voorspellingen blijken toch te optimistisch.

Foto: AT5

"Jezus, niet normaal. Mijn hart, ik ben tien jaar ouder geworden."

Bezoeker Café Hermes

Bezoekers tonen zich opgelucht. "Niet normaal. Mijn hart, ik ben tien jaar ouder geworden." De eerste helft was beduidend beter dan de tweede, analyseert een ander. "Maar we hebben het toch uiteindelijk geflikt."

Kritiek is er ook. "Ik vind Nederland te onvoorspelbaar. Ik heb altijd het idee dat ze dan winnen van Frankrijk en verliezen van Polen." Aan verdere voorspellingen durft geen bezoeker zich meer te wagen. "We gaan het zien, ik ben benieuwd."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]