Ga naar Content

KLM-toestel onderweg naar Schiphol keert terug vanwege mankement cockpitraam

Een KLM-toestel dat vanochtend onderweg was van Japan naar Schiphol heeft kort na vertrek rechtsomkeert gemaakt vanwege een probleem met een raam van de cockpit.

Een Boeing 787-9 Dreamliner op Schiphol - Foto: NH Media / Doron Sajet

Dat bevestigt een woordvoerder van KLM tegenover NH. Het probleem met vlucht KL862 werd een klein uur na vertrek (11.20 uur lokale tijd) vanuit Tokio ontdekt. Daarop besloot de gezagvoerder terug te keren naar vliegveld Narita. Op Flightradar is de koerswijziging van de vlucht goed te zien.  

Vlucht KL862 keert terug naar Japanse luchthaven - Foto: Flightradar

Een Japans nieuwsplatform heeft een foto in handen waarop te zien is dat een van de cockpitramen volledig is gevuld met talloze kleine barstjes (zie post hieronder).

Een woordvoerder van KLM wil het defect niet verder toelichten. "Maar het had in ieder geval niets te maken met de weersomstandigheden." 

 

 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Afgelopen week raakte een toestel van Austrian Airlines zwaar beschadigd toen het tijdens de vlucht van Palma de Mallorca naar Wenen in een hevige hagelbui terechtkwam. Ondanks een verbrijzelde buitenlaag van het cockpitraam en weggeslagen delen van de neus, wisten de piloten het toestel veilig aan de grond te zetten.

243 passagiers naar hotel en omgeboekt

De 243 passagiers die vanuit Tokio op weg waren naar Schiphol hebben een hotelovernachting in Japan aangeboden gekregen en zullen worden omgeboekt naar andere vluchten naar Schiphol. "We willen benadrukken dat de veiligheid van onze passagiers en onze crewleden voorop staat en dat zij niet in gevaar zijn geweest," verklaarde de woordvoerder.

Vlucht KL682 is een dagelijkse vlucht. De eerstvolgende komt naar verwachting morgenochtend om 6.15 uur aan op Schiphol.

Lees ook

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]