Ga naar Content

Van Hamburg naar Berlijn: NH volgt diehard-Oranjefans John en Erica dwars door Duitsland

Abbenessers John en Erica van den Berg gaan deze zomer naar alle wedstrijden van het Nederlands elftal. NH volgt het stel dwars door Duitsland. 

Abbenessers John en Erica tijdens Oranjemars door Hamburg - Foto: NH Media

Als Nederland morgenmiddag om 15.00 uur aftrapt tegen Polen, zitten John en Erica er letterlijk met hun neus bovenop. "We zitten op de eerste rij", vertelt John als NH vlak voor vertrek op de koffie gaat. Hoewel ze komende maand vooral in Duitsland vertoeven, hebben ze hun voortuin rijkelijk versierd. 

Het liefst bezoeken ze zo veel mogelijk wedstrijden en toernooien, maar de afgelopen jaren was er weinig reden om (ver) te reizen. In 2016 (EK in Frankrijk) en 2018 (WK in Rusland) kwalificeerde Oranje zich namelijk niet. Tijdens Euro 2020 (2021) was het Nederlands elftal er wél bij, maar dat toernooi werd verspreid over Europa (waaronder in Amsterdam) gespeeld. 

Oranje wel, John en Erica niet naar Qatar

In december 2022 waren ze er graag bij geweest in Qatar, maar het budget sloot niet aan op de begroting. "We konden wel een appartement krijgen, maar dat zou 6.400 euro hebben gekost", vertelt Erica. "En dat moesten we dan verplicht een maand huren, ook als Oranje eerder zou worden uitgeschakeld."  

Inclusief vliegtickets naar het Midden-Oosten, zou het WK-avontuur het stel in totaal zo'n 25.000 euro hebben gekost, rekent John voor. En dat hadden ze er niet voor over. "Nu gaan we met de trein naar Hamburg, dan kun je lekker ontspannen en een beetje op je telefoon zitten", vertelt hij. 

Beleving en prognose

NH volgt John en Erica door Duitsland. De dag na iedere wedstrijd van Oranje bellen we met de Abbenessers voor een verslag van hun beleving van de wedstrijd, van het toernooi en een prognose voor de volgende wedstijd.  

Na de wedstrijd van morgen keren ze voor een paar dagen terug naar Abbenes 'om nog een paar dagen te werken'. Eind volgende week vertrekken ze dan - weer met de trein - naar Leipzig - waar Nederland op vrijdag (21 juni) angstgegner Frankrijk treft. "Daarna blijven we in Duitsland", vertelt John.

De derde groepswedstrijd van Oranje, tegen Oostenrijk op dinsdag 25 juni wordt in het Olympiastadion in Berlijn gespeeld, waar John en Erica op 14 juli hopen terug te keren voor de finale. "Maar eerst naar Düsseldorf", zegt John. "Ik ga er van uit dat ze tweede worden in de poule, dan spelen we de achtste finale in Düsseldorf."

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]