Ga naar Content

Van poncho's en plu's naar zonnestralen: Wandel4daagse Alkmaar van start

"Ik voel me gewoon goed en ben heel erg gelukkig en dankbaar", vertelt de oudste deelnemer (91) aan de Wandel4daagse Alkmaar. Hij en duizenden andere wandelaars vertrokken vanochtend vanuit Alkmaar richting Bergen voor de eerste etappe. Door het wisselvallige weer moeten de poncho's constant aan- en uitgetrokken worden.

Wandel4Daagse - NH Nieuws

De eerste dag van het vier dagen durende wandelevenement is bij de Grote Kerk in Alkmaar van start gegaan. Dit keer op de route: de molen, het bos en de duinen. En Bergen was het feestelijke middelpunt.

Naast vier dagen wandelen is er ook de optie om twee dagen mee te doen. De helft van de dagen lopen kon vorig jaar alleen op vrijdag en zaterdag, maar dit jaar ook op woensdag en donderdag. Daardoor doen meer deelnemers mee dit jaar, namelijk bijna 4500. 

Ook nieuw dit jaar zijn de dagthema's. Woensdag is het thema tropical party, vervolgens is het disco-donderdag en vrijdag is het Hollandse sing along. "Het is sowieso een feestje natuurlijk en nu kunnen deelnemers zich ook op het thema kleden", vertelt Jeroen Wouda van organisator Le Champion.

NH doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Wandel4daagse met reportages en op de laatste dag zijn we live bij de finish op het Waagplein. Volg de tv-uitzending op zaterdag 15 juni vanaf 13.30 uur. 

De producties worden mede mogelijk gemaakt door organisator Le Champion.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play