Ga naar Content

Vitesse '22 leeft mee met geblesseerde Teun Koopmeiners: "Maakt veel los op onze club"

Bij amateurclub Vitesse '22 kwam de klap over het uitvallen van Teun Koopmeiners hard aan. De middenvelder uit Castricum raakte maandagavond geblesseerd in de warming-up bij het Nederlands elftal. De opgelopen liesblessure bleek dusdanig ernstig dat hij niet mee kan naar het EK in Duitsland. Koopmeiners begon als pupil in het blauw-zwarte tenue van Vitesse '22. "Een enorme deceptie voor hem", zijn de woorden van oud-teamgenoot Martijn Kuijs.

Martijn Kuijs (links met lang haar) en Teun Koopmeiners (rechts met opgestroopte mouwen) - Foto: Martijn Kuijs

"Enorm sneu voor die jongen", vertelt Gert Stoppels. De voorzitter van Vitesse '22 merkte dat het uitvallen van Koopmeiners hem ook persoonlijk raakte. "Dit gun je niemand, maar door zijn verleden bij onze club voelt dit veel dichterbij. Ik voel daardoor ook wel pijn."

Steunbetuiging

Pijn wat Martijn Kuijs ook herkent. Als voormalig teamgenoot en jeugdvriend heeft hij nog steeds contact met Koopmeiners. "Ik baalde enorm voor hem. Uit alles bleek dat hij zo erg uitkeek naar dit EK. Ik heb hem nog niet geappt, maar dat ga ik zeker doen. Een kleine steunbetuiging ga ik hem sturen." Kuijs voetbalde in de pupillen bij Vitesse '22 samen met de pechvogel van Oranje en ook later bij AZ eventjes.

"Iedereen in het dorp kent Teun en leeft met hem mee"

Vitesse '22-voorzitter Gert Stoppels

Kuijs: "Nu leef ik net wat minder mee met Oranje, dan wanneer Teun wel had meegespeeld. Uiteraard hoop ik dat we winnen, alleen zal ik nu denken hoe Teun had kunnen schitteren voor ons landje."

Tekst loopt door onder X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

"Dit is het ergste wat je als voetballer kan overkomen als je op zo'n onschuldige manier uitvalt", leeft Stoppels mee. De voorzitter van Vitesse '22 kent Koopmeiners niet persoonlijk, maar merkt wel wat het losmaakt in Castricum. "Iedereen in het dorp kent Teun en leeft met hem mee. Daarnaast wonen zijn ouders hier nog."

Binding met Vitesse '22

Stoppels: "Teun komt af en toe nog op de club en houdt binding met ons. Zeker met de spelers waar hij als klein jongetje bij Vitesse '22 mee samenspeelde."

Tekst loopt door onder de foto.

Voorzitter Gert Stoppels (rechts) van Vitesse '22 met een spandoek van Teun Koopmeiners - Foto: Gert Stoppels

Het EK zou voor Koopmeiners het derde grote eindtoernooi betekenen. Op het uitgestelde EK van 2021 kwam de Castricummer niet in actie en op WK in Qatar van 2022 maakte hij vooral zijn minuten als invaller. "Dat zou dit keer heel anders zijn", zou de voorspelling zijn geweest van Kuijs. "Door zijn sterke seizoen bij Atalanta Bergamo maakte hij een grote kans op een basisplek."

Optimisme

Zowel Stoppels als Kuijs zien de toekomst van Koopmeiners ondanks deze flinke dreun enorm positief. "Zijn tijd komt nog wel", is Stoppels optimistisch. "Gezien zijn leeftijd is het gelukkig nog niet einde carrière voor hem en ik ga ervan uit dat hij op het volgende eindtoernooi kan laten zien wat hij allemaal kan." Kuijs: "Er komt zeker weer een nieuwe kans voor hem, al wil hij daar op dit moment vast nog niet aandenken. Net als over zijn geweldige seizoen bij Atalanta Bergamo." Koopmeiners behoorde tot één van de uitblinkers bij de Italiaanse ploeg en won tevens met de nummer 4 van de Serie A de Europa League. 

Zonder Koopmeiners start Oranje het EK aankomende zondag. In Hamburg is Polen om 15.00 uur de tegenstander. Frankrijk en Oostenrijk zijn de andere opponenten in de groepsfase.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52