Ga naar Content
Stadsgezicht met meerdere moderne hoogbouw met glazen gevels onder een gedeeltelijk bewolkte hemel. Op de voorgrond is een groot, groen, met bomen bedekt gebied zichtbaar, en in het midden zijn enkele wegen en voertuigen te zien.
Amsterdam

'Ingrijpende zomerperiode' op Zuidas verwacht

11 juni 2024, 20.42 uur · Aangepast 11 juni 2024, 20.56 uur
Door: Stefan Bunschoten · Foto: AT5 / Luuk Koenen

Verschillende werkzaamheden op en rond de Zuidas zullen voor zowel automobilisten als reizigers in het openbaar vervoer deze zomer voor veel hinder zorgen. Voor bewoners worden daarom informatiebijeenkomsten georganiseerd. 

De gemeentelijke organisatie Zuidas spreekt in een bericht op Facebook van een 'ingrijpende zomerperiode'. Zo wordt de A10 Zuid richting Hengelo en Utrecht tussen vrijdag 28 juni om 22.00 uur en maandag 1 juli om 5.00 uur afgesloten. Datzelfde gebeurt in omgekeerde richting ook tussen vrijdag 12 juli 22.00 uur en maandag 15 juli 05.00 uur.  

Ook zal er tussen 12 juli en 25 augustus door bouwvakkers 24 uur per dag aan station Zuid gewerkt worden. Het noordelijke metrospoor zal volledig buiten gebruik zijn omdat het gesloopt wordt. Het komt wel terug en ligt dan twee meter hoger. 

"Trein- en metroreizigers en weggebruikers gaan daar wat van merken", voorspelt de gemeente. "Maar ook omwonenden en mensen die in de buurt werken kunnen op verschillende momenten (geluids)hinder ondervinden."

De twee informatiebijeenkomsten vinden op 25 juni plaats in het Informatiecentrum Zuidas-Zuidasdok in het WTC. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]