Ga naar Content

Geluk en opluchting: Castricumse scholieren slagen massaal voor eindexamens

"Super blij, we hangen in de lampen!", vertelt Renske, een leerling van het Jac. P. Thijsse College uit Castricum die is geslaagd. Vandaag kregen alle leerlingen van de school te horen of ze geslaagd zijn voor hun eindexamens, of niet. Volgens docent Elianne de Haan is dit de leukste en spannendste dag van het jaar.

Geslaagde leerlingen in Castricum - Foto: NH Media

"Het was een zware strijd, maar ik heb het! Dat is toch mooi", vertelt een leerling zichtbaar opgelucht. Tot het laatste moment was het spannend voor sommige leerlingen. "Dan ga je toch twijfelen, heb ik het wel goed nagekeken?"

N-termen

Het College van Toetsen en Examens maakte vanmorgen de N-termen bekend. Deze N-termen geven de moeilijkheidsgraad van de toetsen aan en bepalen hoe streng wordt nagekeken. Hier hangt dus veel vanaf voor de leerlingen. 

Gelukkig heeft de term goed uitgepakt voor veel vakken volgens De Haan. Zij heeft dit jaar maar twee leerlingen hoeven te bellen met slecht nieuws, waarvan een nog een herkansing heeft. 

Nu de stress eindelijk weg is, kunnen de leerlingen feest vieren: "We laten niks heel. Dat wordt heel leuk!"

@nhnieuws

Geslaagd! Spanning en sensatie op middelbare scholen. Namens NH willen wij jou van harte feliciteren met je diploma! #examens #uitslag #examenuitslag #geslaagd #middelbareschool #vlaguit #feest #castricum

♬ origineel geluid - NH Nieuws - NH Nieuws

Lees ook