Ga naar Content

Zwembad het Baafje nog niet uit de zorgen: meer vrijwilligers nodig

Er wordt door tien man gesnoeid en geschoffeld om het groen netjes te houden. Gedacht werd dat zwembad het Baafje in Heiloo met honderdvijftig vrijwilligers open kon blijven. "Helaas blijkt dat de meeste mensen incidenteel komen, dus hebben wij veel meer vrijwilligers nodig", zegt Lotte Blesgraaf van Vrienden van het Baafje in het televisieprogramma NH Helpt.

Lotte Blesgraaf zelf aan het werk in het groen - Foto: NH Media

Blesgraaf heeft al 32 jaar een abonnement op het Baafje en heeft zoveel herinneringen aan het zwembad dat zij het niet over haar hart kon verkrijgen om niets te doen. "Je hoeft echt niet elke dag te komen", zegt ze al schoffelend, "maar als mensen in het groen kunnen helpen of koffie zetten dan hebben wij daar ontzettend veel aan." Je kunt je aanmelden via nhhelpt.nl

Astrid Burger helpt als vrijwilliger in het restaurant - Foto: NH Media

Astrid Burger staat in het restaurant achter de koffiemachine. Ondanks haar betaalde baan, maakt Astrid graag tijd vrij voor het Baafje: "Het is zo'n belangrijke plek met al die sociale contacten en zwemmen is belangrijk voor je vitaliteit. Al heb je maar een klein beetje tijd, meld je aan. Kleine beetjes maken het werk licht. Bovendien heb ik er hier een vak bijgeleerd", zegt ze lachend.

Lees ook

NH Helpt: voor iedereen die hulp nodig heeft of kan bieden

WebsiteAlle oproepen van NH Helpt zijn te lezen op nhhelpt.nl. Hier kun je ook zelf een vraag of een aanbod plaatsen.

RadioRachel Morssink presenteert elke zaterdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur het programma NH Helpt op de radio. Het NH Helpt Antwoordapparaat is de hele week te bereiken op: 088-8 505 303.

Elke werkdag om 13.40 uur hoor je bij June Hoogcarspel een hulpvraag in haar radioprogramma June tot Twee. 

TVOp tv is NH Helpt ook te zien. Isabella Prins presenteert elke dinsdag om 17.10 uur het programma NH Helpt voor tv en online. 

Kijk alle uitzendingen HIER terug.