Ga naar Content

Regen, regen en nog meer regen: "Dieptepunt voor deze tijd van het jaar"

Het wordt een regenachtige dag vandaag, en vanmiddag gaat het ook nog eens flink waaien. Het KNMI waarschuwt daarom vanaf 15.00 uur met code geel voor zware windstoten. 

Foto: Sjef Kenniphaas

De dag begint regenachtig, in de loop van de dag gaat het harder regenen en neemt de wind ook toe. Met maximaal 13 graden lijkt de zomer nog heel ver weg. "Voor deze tijd van het jaar is het een dieptepunt", zegt NH-weerman Jan Visser. 

Vanmorgen valt het mee met de wind, maar het gaat vanmiddag harder waaien vanuit het noordwesten. Aan de kust en op het IJsselmeer waait het dan met windkracht 7. Hoewel er aan de Noord-Hollandse kust ook windstoten kunnen voorkomen, voorspelt Visser dat ze in Zuid-Holland en Zeeland het zwaarst zullen zijn. 

Code geel 

Het KNMI waarschuwt tussen 15.00 en 20.00 uur met code geel voor de windstoten, die aan de Noord-Hollandse kust kunnen oplopen tot 75 tot 90 kilometer per uur. Geen goed idee dus om vanmiddag met de caravan of aanhangwagen de weg op te gaan.  

Later op de avond houdt het op met regenen. Visser verwacht dat er tegen die tijd op sommige plaats meer dan 20 millimeter regen is gevallen. Morgen is er nog af en toe een bui, maar de zon laat zich zo nu en dan ook zien. Het wordt dan zo'n 16 graden. 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.