Ga naar Content

Grootste boekenmarkt van Noord-Holland van start in Hoogwoud

De grootste boekenmarkt van Noord-Holland is vandaag neergestreken in Hoogwoud. Er wordt een uitgebreid assortiment met meer dan 40.000 en vele bijzondere boeken aangeboden in een enorme bollenschuur. De opbrengst van de boekenmarkt komt ten goede aan diverse stichtingen en verenigingen binnen de gemeente Opmeer. 

Foto: NH Media

Ina van Langen van Stichting Boekenmarkt Opmeer staat met een brede glimlach bij de ingang. "Mensen staan te trappelen om naar binnen te mogen. Er worden veel historische boeken aangeboden. Die zijn geliefd, dus daar stormen ze als eerste op af. Vanochtend stond het parkeerterrein om tien uur al helemaal vol. Het is ook super weer, dus ik zie alleen maar blije gezichten. Er komen zelfs mensen uit Breda voor deze boekenmarkt."

Boekenmarkt zamelt zelf de boeken in

De stichting begon al in oktober met het inzamelen van boeken. Daarbij geldt het principe dat hoe meer er ingeleverd wordt, hoe groter en vollediger de markt kan worden. Op verschillende plekken in de gemeente staan dan bakken waar de boeken ingeleverd kunnen worden. 

Alle boeken worden gesorteerd op rubriek. Niet alleen leesboeken maar ook informatieve boeken over bijvoorbeeld kunst of koken zijn te koop. Er is ook een afdeling met dvd’s, cd’s, lp’s en bladmuziek te vinden.

Ina van Langen van Stichting Boekenmarkt Opmeer - Foto: NH Media

Er zijn op de eerste ochtend al ontzettend veel boeken verkocht, vertelt Ina. “We begonnen natuurlijk met 40.000 boeken, de boeken die niet verkocht worden gaan deels naar het oud papier. Volgend jaar start er ook weer een nieuwe inzameling dus we kunnen niet alles bewaren.”

De markt is geopend op vrijdag 7 en zaterdag 8 juni van 9.00 tot 16.00 uur. Op zondag 9 juni is die van 9.00 tot 14.00 uur geopend. De ingang naar de verkoophal is te bereiken via de parkeerplaats bij de Herenweg in Hoogwoud. 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.