Ga naar Content

Container met drugsafval gedumpt in natuurgebied in Twisk

In een natuurgebied in Twisk is donderdagochtend een container met vloeistof gedumpt, die vermoedelijk afkomstig is van een synthetisch drugslab. Volgens de politie is het afval in de sloot gestort.

Foto: Inter Visual Studio

De politie deed donderdagochtend rond 9.30 uur de ontdekking in een natuurgebied in Twisk. Een ooggetuige zou op de parkeerplaats van het natuurgebied een geparkeerd huurbusje hebben zien staan, waarna iets later de drugsafvaldumping bij het Marepad door agenten werd ontdekt. 

Er is een vloeistof gedumpt uit een IBC-container, waar in totaal 1.000 liter in kan. Hoeveel liter er in het gebied is geloosd, is voor de politie onduidelijk. Volgens een politiewoordvoerder hangt er een chemische lucht en ligt er op het water over een lengte ‘van enkele meters’ een bruine, chemische drab. 

Politie zoekt getuigen

"Het kenteken van het busje heeft de ooggetuige helaas niet gezien", aldus een woordvoerder. De politie roept getuigen die iets verdachts gezien hebben in de omgeving van het Marepad, op om contact op te nemen met de politie.

Door de dumping is de sloot vervuild geraakt. Deze moet worden leeggezogen. Om vervuiling in het natuurgebied tegen te gaan, heeft het hoogheemraadschap meerdere duikers afgesloten. Ook moet er ongeveer 40 vierkante meter vervuilde grond worden afgegraven. "Het gevolg zijn dode planten en dode vissen en hoge kosten gemeenschapsgeld", laat het hoogheemraadschap aan NH weten. Volgens de beheerder van het gebied gaat het om ongeveer twee kubieke meter drugsafval.

Niet kunnen beregenen

Boeren in de omgeving zijn op de hoogte gebracht en worden afgeraden om water uit de sloot te halen om hun gewassen te beregenen. De duiker richting het dorp Twisk is dicht gezet zodat er geen vervuild water naar het dorp kan.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.