Ga naar Content

Man opgepakt na 'overval' Zwanenburgs bedrijventerrein, drugs en vuurwapen gevonden

Na een melding van een overval, gisteravond bij een bedrijf in Zwanenburg, heeft de politie vuurwerk, drugs en een vuurwapen aangetroffen. In het pand is een 30-jarige man aangehouden. Wat zijn rol was is nog onduidelijk. De politie doet ook onderzoek naar de melding van de overval. Mogelijk gaat het om een crimineel conflict. 

Mogelijke overval op bedrijvenpand Zwanenburg - Foto: Inter Visual Studio

Als de politie rond 21.15 uur een melding krijgt van een overval op het pand aan de Venenweg, komen agenten direct in groten getale naar het bedrijventerrein. Ze zetten de omgeving van het pand af, en starten een zoekactie naar de verdachten die na de overval op de vlucht zijn geslagen. Daarbij wordt ook een politiehelikopter ingezet.

In het pand, waar volgens de Kamer van Koophandel een klusjesman is gevestigd, worden drugs, een vuurwapen en vuurwerk aangetroffen. Of die spullen verband houden met de overval kan de politie vanochtend nog niet zeggen. In een persbericht dat de politie deelde laten ze weten dat ook de melding van de overval wordt onderzocht.

Tekst gaat verder onder foto.

Omgeving rond het pand aan de Zwanenburgse Venenweg - Foto: Inter Visual Studio

Wat er dus precies in het gebouw aan de Venenweg is gebeurd, blijft voor nu onduidelijk. Later op de avond werd in het bedrijvenpand een 30-jarige Amsterdammer aangehouden. Of hij te maken heeft met de (melding van) de overval of met de gevonden spullen laat de politie voor nu in het midden. Er is wel een vermoeden dat het zou gaan om een conflict in het criminele circuit. 

De politie vraagt getuigen van de overval zich te melden. Ook mensen die bijvoorbeeld met een slimme deurbel of dashcam rond 21.15 uur iets opvallends hebben gefilmd in de omgeving, wordt gevraagd contact op te nemen. 

Vaker zware criminelen

Het bedrijventerrein aan de westkant van Zwanenburg is de afgelopen maanden vaak het toneel geweest van zware criminaliteit. In maart vond nog een schietpartij plaats aan De Heining, een paar straten van het incident van gisteren vandaan. Een maand daarvoor werden nog duizend pillen en liters grondstoffen voor het maken van drugs gevonden in een ander pand aan de Venenweg.

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]