Ga naar Content

Vrij koud voor de tijd van het jaar, maar pas op: toch ligt verbranden op de loer

Het laat zich aanzien dat het vandaag amper 16 graden wordt. Het zonnetje laat zich wel zien, maar een zomerjas is misschien wat aan de frisse het kant. Het is daarmee koud voor begin juni. 

Foto: Sjef Kenniphaas

De dag begint bewolkt, maar de zon laat zich al snel zien en volgens NH-weerman Jan Visser blijft het vandaag droog. De temperatuur blijft wel achter voor de tijd van het jaar. "Het wordt niet warmer dan 16 graden." 

Gek genoeg is het wel verstandig om je in te smeren als je in de zon gaat zitten, tipt Visser. De zon heeft volgens hem, ondanks de temperatuur, behoorlijk wat kracht. Hoewel het vandaag niet hard waait, kan dat windje er volgens hem net voor zorgen dat je sneller verbrandt.  

Ook vanavond blijft het droog en schijnt de zon. Morgen wordt grotendeels zonnig, maar af en toe kan er toch een buitje vallen. Het wordt met 17 graden ietsje warmer dan vandaag. 

Wanneer wordt het warmer?

Wanneer de temperaturen echt op gaan lopen, durft de weerman nog niet te zeggen. Zoals het er nu naar uitziet, wordt het na het weekend wel iets warmer, maar op écht zomerweer moeten we waarschijnlijk nog even wachten.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.