Ga naar Content
Een persoon zit op een scootmobiel die geparkeerd staat buiten een groenmetalen opslagloods. De persoon draagt een lichtgrijze trui en een zwarte broek. De schuur is open en onthult een leeg interieur. Er zijn bomen en planten op de achtergrond.
Haarlem

Joop werd dupe van nieuwe wetgeving, maar heeft na jaar dan eindelijk zijn scootmobiel

5 juni 2024, 07.07 uur · Aangepast 5 juni 2024, 09.20 uur
Door: Paul Tromp · Foto: NH Media / Paul Tromp

De vlag kan uit bij Zandvoorter Joop Papavoine (77) in Zandvoort. Na bijna een jaar wachten heeft hij eindelijk zijn scootmobiel ontvangen. Door nieuwe wetgeving en gesteggel tussen de woningbouwcorporatie en de gemeente, moest Joop - die slecht ter been is - lang wachten. Tot vandaag.

"Volgende week is het een jaar geleden dat ik mijn aanvraag heb ingediend voor een scootmobiel", vertelt Joop. "Dus ze hebben me bijna een jaar lang in de wachtstand gezet." Afgelopen jaar is Joop regelmatig gevallen door zijn handicap, ook van de fiets. Hij noemde zichzelf een 'gevaar op de weg'.

Tekst loopt door na de video.

Na een jaar wachten heeft Zandvoorter Joop eindelijk zijn scootmobiel - NH Nieuws

Joop werd de dupe van nieuwe landelijke wetgeving. Dat houdt in dat scootmobiels voortaan niet meer op gangen en in hallen mogen staan vanwege brandgevaar. De Zandvoorter woont op de derde verdieping en een scootmobiel past niet in de lift. Anders had hij het voertuig in zijn huis kunnen zetten. Hij kan slecht lopen en had snel een scootmobiel nodig. 

'Lekker naar buiten'

Er moest een oplossing buiten het pand worden gevonden. Woningbouwcorporatie Pre Wonen en de gemeente Zandvoort kwamen er maar niet uit met elkaar en zo schoot het allemaal niet op voor Joop.

Dankzij Huurdersplatform Zandvoort en mediadruk kwam Joops aanvraag toch nog in een stroomversnelling. Naast het pand staat nu een box waar Joop zijn scootmobiel in kan parkeren, hij kan het voertuig daar veilig opladen. 

Ook een buurman van Joop heeft een scootmobiel en box ontvangen. "Die wachtte nog langer. Hij is boven de negentig en kwam bijna niet meer buiten. Nu kunnen we er weer lekker op uit. Dat is veel beter voor ons", aldus de blije Zandvoorter.

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]