Ga naar Content

Haarlemse oranjestraat al klaar voor EK: "Voetbal gaat weer leven!"

Hoewel het EK pas op 14 juni begint, zijn bewoners van de Bantamstraat in Haarlem al helemaal klaar voor het toernooi. De oranjekoorts begon al op zaterdag, toen de hele straat werd versierd. "Ik vind dit geweldig! Voetbal gaat weer leven, en het is áltijd gezellig met elkaar", zegt een van de bewoners.

Foto: NH Media

Duizenden meters aan vlaggetjes werden afgelopen zaterdag opgehangen door de bewoners van de straat. "We hadden twee ladders, eentje aan elke kant en dan gingen we alles aangeven aan elkaar en dan steeds verder", zegt één van de kinderen. De meeste bewoners kijken enorm uit naar het toernooi.

Toch is niet iedereen in de straat zo enthousiast over de versiering. "Ik vind het een beetje veel, maar goed, dat is mijn mening. Zij vinden het leuk dus dan moeten ze het doen." 

Lees ook

Dat de Bantamstraat verandert in een oranjestraat is niet nieuw. Twee jaar geleden kleurde de straat tijdens het WK ook oranje. En daarom is het EK ook dit jaar niet te missen. "Wij zijn áltijd met elkaar in deze straat en het is áltijd gezellig. En nu met het voetbal kijken we samen op een grote beamer. Gooi er een barbecue bij en de sfeer is top!"

Halve finale

De voorspellingen zijn erg positief van de bewoners. "Ik verwacht dat we minstens de halve finale bereiken", zegt er één. Een ander zegt: "Ik denk dat we het hele EK gaan winnen."

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.