Ga naar Content

Meer dan duizend miljoenenwoningen in Flevoland

Foto: RPO

Flevoland telt meer dan duizend woningen met een waarde van een miljoen euro of meer. Dat blijkt uit onderzoek van dataverzamelaar Calcasa over 2023. Het gaat in onze provincie om 1090 woningen.

Almere heeft met 720 huizen de meeste miljoenwoningen, 1,5 procent van het totaal aantal koophuizen in de gemeente. Urk en Noordoostpolder hebben de minste. Het duurste huis dat op dit moment te koop staat op Funda is een villa in Almere. Er hangt een prijskaartje aan van 3.850.000 euro, een stuk meer dan het duurste huis een paar maanden geleden.

In heel Nederland zijn er al bijna 200.000 woningen van meer dan een miljoen euro. Voor het tiende jaar op rij nam dat aantal toe. Vooral de laatste paar jaar gaat het hard. In de periode van 2020 tot 2022 steeg het aantal van 60.000 naar 195.000 woningen. Dit komt neer op een gemiddelde stijging van bijna 50 procent per jaar.

In heel Nederland is 4 procent van alle koopwoningen duurder dan een miljoen euro. Landelijk blijft Amsterdam de gemeente met de meeste miljoenwoningen. De buurt met de meeste van dit soort woningen is het Statenkwartier in Den Haag. De Konijnenlaan in Wassenaar is verreweg de duurste straat van Nederland. Een gemiddeld optrekje kost daar 3,1 miljoen euro.