Ga naar Content

Brian doet een gooi naar het Nederlands kampioenschap G-biljart

Ooit ging-ie mee om naar biljarten te kijken en vanaf dat moment was Brian Wolters verknocht aan de sport. Reden voor de Heerhugowaarder om mee te doen met het Nederlands Kampioenschap biljarten voor mensen met een verstandelijke beperking, dat vandaag in Hoorn werd gehouden. "Ik biljart nu tien jaar", glimlacht Brian. "Ik ga nooit stoppen, ik vind het veel te leuk."

"Heel veel plezier en ontspanning", antwoordt Brians moeder Ingrid Elzinga de vraag wat de biljartsport haar zoon brengt. "Het geeft 'm bovendien de kans om te leren met zijn mede-sporters om te gaan én dat winnen niet het belangrijkste is, maar het plezier."

Brian en zijn beker - Foto: NH

Niettemin geeft de trotse moeder direct toe dat ze stiekem wel degelijk geniet als het Brian voor de wind gaat. "Natuurlijk", geeft ze lachend toe. "Als moeder ben ik heel trots als-ie wint."

Opnieuw topprestatie

En er staat wat op het spel: vorig jaar wist Brian de titel op zijn naam te schrijven en er is hem veel aan gelegen dat kunstje nog een keer te flikken. "Meestal ben ik in begin wel zenuwachtig", zo vertelt-ie. "Daarom gaat de eerste partij meestal niet zo goed."

Hoewel Brian vandaag met díe traditie weet te breken - de eerste pot wordt ruim gewonnen -  weet de regerend kampioen uiteindelijk zijn titel net niet te prolongeren en moet-ie genoegen nemen met het brons.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Volg ons Whatsappkanaal en krijg het nieuws direct op je telefoon
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]