Ga naar Content

Na bekerwinst nu ook de Nederlandse titel voor waterpolosters ZV De Zaan

De waterpolosters van ZV De Zaan zijn er in geslaagd om landskampioen te worden. In het beslissingsduel in Ede werd Polar Bears verslagen met 9-12. Het is de tweede grote prijs voor de vrouwen van ZV De Zaan dit seizoen. Eerder wonnen zij al de beker.

Reacties ZV de Zaan na binnenhalen titel - NH Sport/Christian Marck

De Zaandammers grepen in het begin meteen een ruime voorsprong. Onder andere Lieke Rogge was op schot met twee treffers. Binnen zes minuten stond het 5-1 in het voordeel van ZV De Zaan. 

Daarna kwam Polar Bears terug in de wedstrijd en lieten de waterpolosters uit Ede zien waarom het in de reguliere competitie ongeslagen was. Aan het einde van de tweede periode ging ZV De Zaan nog steeds aan kop, maar was het verschil drastisch gekrompen tot slechts een punt.

Ook in het vervolg van de wedstrijd bleef het verschil heel close, maar ZV De Zaan hield stand en dat werd uiteraard met enorm veel blijdschap gevierd.

Zaans succes

ZV de Zaan pakte dit seizoen zowel bij de mannen als de vrouwen de landstitel en de beker. Het is in de geschiedenis van het waterpolo slechts een keer eerder voorgekomen dat een club de ‘dubbele dubbel’ pakte. UZSC flikte het kunstje in 2016-2017.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52