Ga naar Content

Voormalig concurrenten Hovocubo en Veerhuys gaan als één club verder: "Tijden veranderen"

Opvallend nieuws uit het Hoornse zaalvoetballandschap. Hovocubo en HV Veerhuys gaan volgend seizoen verder als één club in de eredivisie. De nieuwe club zal onder de naam Hovocubo/Veerhuys spelen. Met Khalid Elbaz als nieuwe coach.

Veerhuys - Hovocubo - Foto: Orange Pictures

"Iemand gooit iets op en dan krijgt het een vervolg", vertelt Adri Papa over de totstandkoming van de samenwerking. De voorzitter van HV Veerhuys is zeer blij met de samenwerking en gelooft dat dit het beste is voor beide partijen. "Ik hoefde er persoonlijk niet lang over na te denken. Tijden veranderen immers en je moet gewoon mee. Plus de concurrentie zit ook niet stil."

"We zullen de geschiedenis van beide clubs altijd blijven koesteren"

Hovocubo-secretaris Tineke Diaz

In het kamp van Hovocubo is het ook één en al optimisme. "We gaan een nieuw tijdperk in", vertelt een enthousiaste Tineke Diaz. De secretaris en teammanager van Hovocubo beseft dat dit het juiste moment voor de samenwerking is. "Een aantal jaar geleden had ik dit nooit gedacht, maar nu ben ik heel trots op deze samenwerking. We hebben altijd veel respect voor elkaar gehad en de geschiedenis van beide clubs zullen we altijd blijven koesteren."

Tekst gaat verder onder de foto.

2019: Hovocubo uit Hoorn is kampioen van Nederland - Foto: Aangeleverd

Aankomend seizoen is er sprake van een samenwerking en pas over een jaar gaan beide clubs definitief fuseren. Dan komt er ook een andere naam. Op het nieuwe shirt van Hovocubo/Veerhuys zijn beide logo's te zien. En de nieuwe club maakt gebruik van de licentie van Hovocubo. "Dat is praktisch gezien gewoon handiger", legt Papa uit over het loslaten van de licentie van zijn Veerhuys. "Andere voordelen van deze samenwerking is dat we nu meer sponsoren en vrijwilligers hebben. Daartegenover maken we minder kosten."

Finale play-offs

Voor Veerhuys zit dit seizoen erop, twee weken geleden verloor de drievoudig landskampioen de kwartfinale van uitgerekend Hovocubo. De ploeg van vertrekkend trainer Sander van Dijk plaatste zich afgelopen vrijdag ten koste van Os Lusitanos voor de finale om de landstitel. Deze wordt gespeeld op vrijdag 7 juni.

"Eerlijk is eerlijk, dit komt ons heel goed uit"

Hovocubo-secretaris Tineke Diaz

Waar Hovocubo de meest succesvolle club is van de laatste jaren in het Nederlandse zaalvoetbal leek de boel voor aankomend seizoen in elkaar te storten. Trainer Sander van Dijk gaf al eerder aan te vertrekken en in zijn kielzog verlaat bijna de gehele selectie de topclub uit Hoorn. "Ik was ook prima geweest met stapje lager", benadrukt Diaz. "Dat is in het verleden weleens vaker gebeurd. Maar eerlijk is eerlijk, dit komt ons heel goed uit. Zo kunnen we nu namelijk een hele mooie club neerzetten."

Tekst gaat verder onder de post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Diaz: "De samenstelling van de nieuwe selectie bestaat vooral uit spelers van Veerhuys, slechts een paar spelers van ons gaan mee." Zo zal Stan van der Wal volgend seizoen te bewonderen zijn voor Hovocubo/Veerhuys. De sierlijke zaalvoetballer scoorde vrijdag nog de winnende treffer voor Hovocubo op bezoek bij Os Lusitanos (1-2).

Regionaal karakter

"We gaan nu samen voor het hoogste", vervolgt Diaz haar verhaal. "Alleen wel met een regionaal karakter. Met veel talenten uit de buurt, al staan we ook open voor spelers van buitenaf." Wel vertrekt Stefan Dol bij Veerhuys. De doorgewinterde speler uit Spanbroek gaat op een lager niveau spelen om meer tijd te besteden aan zijn familie.

Een nieuwe trainer voor Hovocubo/Veerhuys is er ook al. Khalid Elbaz staat volgend seizoen voor de groep in sporthal de Vredehof. De 46-jarige coach uit Utrecht komt over van eredivisionist BE '79. 

Tekst gaat verder onder de foto.

David Albert was met vier doelpunten de gevierde man bij Veerhuys - Foto: Orange Pictures

Vanwege het WK Futsal begint de nationale zaalvoetbalcompetitie pas half oktober. Tot die tijd gaat sportcentrum Vredehof op de schop. "Ik heb de tekeningen gezien", geeft Papa aan. En de voorzitter van Veerhuys is enorm benieuwd. "De kantine wordt verplaatst en er komt een grote glazen wand. Het wordt heel mooi. En het moet op 1 september klaar zijn."

"We kennen elkaar goed. Vanaf nu denken we in 'wij' en zo anticiperen we op de toekomst"

HV Veerhuys-voorzitter Adri Papa

Papa: "Aankomend seizoen is een aanloopjaar. In grote lijnen is alles bekend, nu de details nog. Maar er is niks spannends aan, we kennen elkaar goed. Vanaf nu denken we in 'wij' en zo anticiperen we op de toekomst."

Door de samenwerking tussen Hovocubo en Veerhuys komt er een plekje vrij in de eredivisie. Deze neemt Heracles Almelo Futsal in. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52