Ga naar Content

Drukte en weekendfiles op wegen in en rond Amsterdam door dichte A9, werk A7 en ongelukken

Voor een zaterdag staan er momenteel opvallend veel files in en rond Amsterdam. Vanwege de afsluiting van de A9 is het al drukker dan gebruikelijk op de A2, A10 en A4. Daar komen nog een paar ongelukken op de A10 bij, die voor nog veel meer vertraging zorgen. 

Foto: AT5 / Luuk Koenen

Het ongeluk op de A10-Zuid gebeurde op de weghelft richting knooppunt De Nieuwe Meer. Er zijn meerdere auto's bij betrokken, maar het is niet duidelijk of er gewonden zijn gevallen. Om hulpverleners veilig te laten werken, sloot Rijkswaterstaat twee rijstroken af, meldt de wegbeheerder op X.  

Rond 12.30 uur was die file opgelost, maar rond die tijd gebeurde er ook een ongeluk bij de Zeeburgertunnel, richting Coenplein. Daardoor staat het verkeer rond 12.45 vanaf Amsterdam-Centrum en de tunnel over een afstand van 5 kilometer vast. De vertraging loopt op tot drie kwartier.

Drukte op A10 door omleidingen

Omdat de A9 dicht is, moet verkeer richting Schiphol en Haarlem vanaf de A2 de A10 op, en is het daar dus drukker dan gebruikelijk. Al die auto's komen bij de afrit Amsterdam-Centrum in een file van zo'n zes kilometer terecht. De vertraging loopt op tot ruim een half uur, en die komt dus bovenop de extra reistijd van de omleiding. 

Lees ook

Ook de andere kant op, vanuit de richting Den Haag naar Amsterdam, loopt het verkeer om dezelfde reden vertraging op. Verkeer op de A4 komt vanaf Schiphol tot knooppunt De Nieuwe Meer rond 12.00 maar mondjesmaat vooruit. Er staat dan zes kilometer file, die ruim twintig minuten vertraging oplevert.  

Ook voor de verbindingsweg van de A2 naar de A10 staat een rond het middaguur een kleine file, wat ook geldt voor de verbindingsweg van de A9 naar de A4. Daar is een pechgeval de oorzaak. Op de A7 tussen Hoorn en Zaanstad staat zoals vrijwel iedere werkdag de afgelopen week file door de beperkingen vanwege werk aan de brug bij Purmerend.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]