Ga naar Content

Hilversumse studenten spelen levend stratego om Europese verkiezingen te begrijpen

Vier Hilversumse mbo-klassen krijgen niet op school, maar in het bos les over de Europese verkiezingen. Aan de hand van levend stratego leren ze zoveel mogelijk over hoe Europa werkt en waarom het belangrijk is om donderdag te gaan stemmen. "In de les gaat het vaak het ene oor in en het andere uit. In zo'n spel blijft het hangen, omdat je dan echt bezig bent", vertelt medeorganisator Thijs Plaggenmarsch.

Mbo'ers leren in het bos over de Europese Verkiezingen. - NH Nieuws / Eva Doesborgh

Het spel heet 'Slag om de Europese vlag'. Nadat de studenten in twee groepen zijn verdeeld, links en rechts, krijgt ieder een kaartje. Daarop staat een partij en diens standpunten voor de EU. "Het is belangrijk dat iedereen de kaartjes goed leest, want daar krijgen ze vragen over als ze de vlag van de ander bemachtigd hebben", legt Thijs uit. "Als ze drie van de vijf vragen goed hebben, dan hebben ze de vlag veroverd."

Eerst zuchten, dan toch enthousiast

Enkele studenten beginnen zuchtend, maar eenmaal begonnen vinden de meesten het toch wel leuk. Ze rennen elkaar achterna en tikken elkaar af: als ze minder zetels dan de ander hebben, moeten ze een nieuw kaartje halen.

Volgens de organisatie was het een geslaagde dag. "Ze hadden vaak veel van de antwoorden goed. Dus dat laat ook wel zien dat ze goed de kaartjes hebben gelezen en echt iets hebben geleerd", vertelt Thijs trots.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]