Ga naar Content

Belangrijke verkeersader tussen Uithoorn en Mijdrecht vier dagen gedeeltelijk dicht

Automobilisten voor wie de N201 tussen Uithoorn en de A2 op de route ligt, moeten vanaf donderdag vier dagen lang omrijden. De weg gaat op de schop tussen het knooppunt met de N196 in Amstelhoek en het Hofland in Mijdrecht. 

N201 bij Mijdrecht afgesloten - Foto: NH Media

De weg gaat donderdag om 20.00 uur dicht en maandag kunnen auto's er vanaf 05.00 uur weer overheen rijden. KWS Infra gaat die dagen in opdracht van de provincie Utrecht groot onderhoud plegen om de weg in goede en veilige conditie te houden. Het stuk wordt onder andere opnieuw geasfalteerd, er worden kleine reparaties uitgevoerd en er komen nieuwe markeringen.

De werkzaamheden op het laatste stuk - tussen het benzinestation van Shell en de Hofland - worden alleen 's nachts uitgevoerd. Daardoor kunnen automobilisten overdag omrijden via de N196. Dat stuk gaat donderdag om 23.00 uur dicht en 05.00 uur 's nachts weer open. Vrijdagavond duurt de afsluiting van 20.00 uur tot 05.00 uur 's nachts. 

Omleidingen

Verkeer dat van Uithoorn richting de A2 of het Gooi wil rijden wordt die dagen omgeleid via de Zijdelweg (N521), Beneluxbaan in Amstelveen, A9 en A2. Verkeersregelaars gaan het verkeer in goede banen leiden. Het fietspad hoeft niet dicht en ook bussen kunnen langs de werkzaamheden rijden. De busbaan naast de weg wordt tijdelijk in twee richtingen gebruikt, waardoor wel vertraging kan ontstaan.

Afsluiting N201 tussen Amstelhoek en de Hofland - Foto: Google Maps

Automobilisten moeten vrijdag tussen 20.00 uur en 05.00 uur 's nachts ook nog rekening houden met werkzaamheden op de kruising van de N201 met de N196. Verkeer vanuit de Amstelhoek naar de N201 wordt dan omgeleid via Uithoorn. Vanaf de N201 en Tienboerenweg kun je wel afslaan naar de N196.

Hevige regenval kan nog wel roet in het eten gooien. Dat is namelijk slecht voor de kwaliteit van het nieuwe asfalt. 

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]