Ga naar Content

Oersterke Ivana (22) uit Callantsoog wereldkampioen bankdrukken met 125 kilo

Ivana Vogel (22) uit Callantsoog is wereldkampioen bankdrukken. De sterkste vrouw van Nederland tilde gisteravond 125 kilo de lucht in tijdens het WK Bankdrukken in de Amerikaanse staat Texas. "Natuurlijk moest ik weer even een beetje emo worden tijdens het afspelen van het volkslied", schrijft ze op haar Instagramaccount.

Ivana Vogel in haar sportschool in Breezand - Foto: NH Media / Kelly Blok

"Het was Ivana op haar best", vertelt een trotse coach Sebastiaan Slotema van de sportschool in Breezand waar Ivana iedere week traint. "We hebben gisteravond op de bank meegekeken. Ik zag niet echt iets nieuws, want ze doet het hier elke week. Je zag haar genieten met een glimlach van oor tot oor van begin tot het einde. Een positief iemand."

In de sportschool laat Sebastiaan zien hoe de 125 kilo, die Ivana heeft opgetild, is opgebouwd. De halter zelf weegt 20 kilo, dan gaan er per kant twee rode schijven van 25 kilo per stuk op en dan nog twee afsluitringen van 2,5 kilo.

Tekst loopt door onder de link.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Op de wedstrijdbeelden lijkt het alsof het Ivana geen enkele moeite kost. Sebastiaan zag het ook: "In principe was ze bij de eerste beurt al kampioen. Achter gezien had ze best wat zwaarder nog kunnen proberen, maar veel beter dan dit kan het eigenlijk niet."

Op haar Instagramaccount schrijft Ivana: "Wat een gaaf avontuur. Zo’n enorm leuk NL-team. Iedereen die mee was heeft het zo top gedaan en het was echt megagezellig! Heel blij met het resultaat dat 125 weer ging en hoe. Bedankt voor de hele fijne coaching en support backstage."

Tekst loopt door onder de foto.

Trotse coach Sebastiaan Slotema: "Het was Ivana op haar best" - Foto: NH Media / Jurgen van den Bos

Coach Sebastiaan hartstikke trots: "Ze heeft het helemaal zelf gedaan. Ik sta er een beetje bij aanwijzingen te geven. Dit is echt haar eigen overwinning. Ze was ook trots dat ze gevraagd was voor de dopingcontrole als bewijs dat ze het toch allemaal op eigen kracht heeft gedaan. Mooi voor de sport. We gaan het wel even vieren en wat mij betreft moet ze voorlopig nog niet stoppen."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]