Ga naar Content

Nieuwe file door werkzaamheden A7 vormt zich al vroeg, ook elders druk

Er staat maandagochtend opnieuw een lange file op de A7 van Hoorn richting Zaanstad. Rond 6.15 uur stond er al zo'n negen kilometer file tussen Avenhorn en Purmerend. Ook op de N9 is het druk: daar heb je in beide richtingen ongeveer een half uur vertraging

Foto ter illustratie - Foto: AT5 / Luuk Koenen

Vorige week was het ook telkens al vroeg in de ochtend druk op de A7 richting Amsterdam, omdat maar een van de twee rijstroken open is vanwege werkzaamheden. Daar heb je nu nog zo'n twintig minuten vertraging.

De rijstrook is sinds vorige week dicht omdat zwaar vrachtverkeer ondanks een verbod over de brug bij Purmerend bleef rijden. De brug, die over het Noordhollandsch Kanaal loopt, wordt versterkt. Deze operatie duurt naar verwachting nog tot 1 september.

Ook file op N9

Naast de drukte op de A7, staat er ook file op de N9 tussen Alkmaar en Den Helder. Ook daar zijn werkzaamheden de oorzaak. In beide richtingen moet je rekenen op ongeveer een halfuur vertraging.

De kruispunten voor voetgangers en fietsers in Sint Maartensvlotbrug en Burgervlotbrug zijn vanaf vandaag punt van aandacht voor Rijkswaterstaat. Op die oversteekplaatsen wordt de verkeersveiligheid verbeterd. De werkzaamheden zijn voor de zomervakantie klaar, aldus Rijkswaterstaat.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.