Ga naar Content

Pand in centrum Amsterdam gekraakt door Pro-Palestinademonstranten

In de Amsterdamse straat Achter Oosteinde in het centrum is een woning gekraakt. Dat werd vandaag duidelijk nadat krakers meerdere spandoeken aan de gevel hingen.

Krakenachteroosteinde - NH Nieuws

De kraak werd vanmiddag onthuld door pro-Palestinademonstranten die even daarvoor op het Spui stonden. De krakers hebben het gebouw omgedoopt tot de 'Shadia Abu Ghazaleh Campus', vernoemd naar de Palestijnse verzetsstrijder Shadia Abu Ghazaleh.

Huisrecht

De kraak vond eerder deze week al plaats, maar vandaag maakten de krakers pas duidelijk dat ze er zitten. Krakers doen dat vaker omdat ze zich dan op het huisrecht kunnen beroepen. Het pand kan in dat geval pas ontruimd worden als een rechter daar toestemming voor heeft gegeven.

Voor dat dat proces in gang wordt gezet, moet de eigenaar van het pand aangifte hebben gedaan. Een politiewoordvoerder laat weten dat dien aangifte er op dit moment nog niet ligt.

De gekraakte woning stond volgens Funda een jaar geleden nog voor 2,3 miljoen euro te koop. Op het verkoopplatform is te lezen dat het pand na drie weken van de hand ging.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]