Ga naar Content

Vis in nood? Tobias redt met zijn visambulance duizenden vissen per jaar

Wat doe je als je honderden vissen naar adem ziet happen in een sloot of vijver? Bellen of mailen naar het Waterschap. Grote kans dat Tobias Coesel van Sportvisserij MidWest Nederland er dan op af wordt gestuurd om te helpen met zijn visambulance. Hij en zijn collega's kunnen zorgen voor meer zuurstof in de sloot waardoor de vissen kunnen worden gered.

Tobias rijdt op de visambulance en redt honderden vissen per uitruk - NH Nieuws

Er zijn tien visambulances in Nederland, allen verbonden aan hengelverenigingen. Tobias is verbonden aan Sportvisserij MidWest Nederland. Mocht het ergens misgaan, dan kan hij dag en nacht gebeld worden door het Waterschap.

"Afgelopen jaar viel het bij ons redelijk mee en hebben we denk ik een dertigtal meldingen gehad, waarvan we zes keer echt wat moesten doen. Een paar keer echt grootschalig."

In 2018 was dat wel anders. "Dat was een vervelend jaar. Toen was het heel droog en hebben we ook in andere gebieden van onze organisatie zulke grote problemen gehad. Toen zijn we het jaar rond bezig geweest met vissen redden."

Zie je zelf vissen in nood? Dan is het belangrijk om snel een melding te maken bij het juiste waterschap of kijk op de website van Vissen in Nood. "Dan komt die melding vanzelf op de juiste plek terecht", aldus Tobias.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]