Ga naar Content

Buurt nog steeds in rouw om moord op Hoornse Marvin, OM eist vandaag 11 jaar cel

Tegen de 30-jarige R.K is vandaag 11 jaar celstraf geëist, zo meldt De Telegraaf. De Abbekerker wordt ervan verdacht de Hoornse Marvin op oudjaarsavond 2022 met twee messteken om het leven te hebben gebracht. De verdachte ontkent Marvin te hebben gedood. Het drama zorgde voor een schok in de buurt. "Mijn zoontje sliep uit angst drie maanden bij mij in bed." 

Januari 2023: onderzoek aan de Boedijnhof, nadat Marvin is gevonden - Foto: Inter Visual Studio / Daniëlle Rood

11 jaar gevangenisstraf is dus de eis tegen de verdachte, zo werd vandaag in Alkmaar bepaald. Op de Boedijnhof, de straat waar Marvin woonde en het vreselijke incident plaatsvond, is het nieuws ook doorgedrongen. Zo reageert een buurvrouw: "Ik vind het fijn dat er iemand opgepakt is. Of ik 11 jaar gevangenisstraf veel vind? Voor Nederlandse begrippen misschien wel. Dat zegt toch wel iets over de ernst van de zaak. Ik hoop op gerechtigheid. Of gerechtigheid... Dat de nabestaanden verder kunnen met hun leven."

Voor de andere buurvrouw is 11 jaar cel - mocht het zover komen - niet voldoende. "De doodstraf bestaat natuurlijk niet in Nederland, maar als je zo slecht bent om iemand te doden, verdien je het van mij niet om zelf verder te leven."  

Lees ook

Op 2 januari 2023 werd het lichaam van de Hoornse Marvin gevonden, in een tuin op de Boedijnhof. Achteraf bleek dat hij twee dagen eerder was overleden. Op foto's die circuleerden, leek alsof er een mes uit zijn rug stak. In werkelijkheid was dit een steel van een hark, die achter hem stond. Er werd grootschalig onderzoek gedaan door de politie en eind februari werd de toen 28-jarige verdachte opgepakt. Het slachtoffer werd 37 jaar en liet een dochter na. 

De verdachte uit Abbekerk erkende eerder al dat er sprake is geweest van ruzie en een vechtpartij. Marvin zou hem in een nekklem hebben gehouden, waarop R.K. hem in zijn vinger beet om los te komen. Dat was volgens hem ook de reden dat zijn DNA bij Marvin was aangetroffen.  

Anderhalf jaar later herinnert niets meer op de Boedijnhof aan de tragedie die zich toen afspeelde. Het huis waar Marvin woonde, wordt inmiddels bewoond door anderen en veel buren zijn inmiddels vertrokken. "Er is best veel verloop hier", zegt een buurvrouw. 

"Mijn zoon sliep 3 maanden bij mij in bed, omdat hij bang was dat er iemand met een mes zou komen."

Bewoonster aan de Boedijnhof in Hoorn

Ze ziet het nog gebeuren, vlak voor haar voordeur. "Ineens stond het hier vol met politie, mensen in witte pakken. Ik wist toen nog niet wat er gebeurd was. Zoiets hakt er wel in. Ik heb er ook wel even last van gehad, maar nu gaat het wel weer." 

Ook haar buurvrouw ondervond de gevolgen van de moord, die op enkele meters afstand plaats moet hebben gevonden. "Mijn zoon was toen 10 jaar en heeft er wel een trauma aan overgehouden. Hij sliep 3 maanden bij mij in bed, omdat hij bang was dat er iemand met een mes zou komen. Over dat mes had hij op school gehoord. Ook durfde hij tijdelijk niet meer buiten te spelen. Nu gaat het gelukkig weer goed met hem."

'Dat raakt je'

Ze omschrijven Marvin als 'prima vent'. "Hij was een vrolijke buurman. Mijn zoontje speelde wel eens met zijn dochter. Zij was 13 jaar toen haar vader plotseling overleed en mij overkwam dat op dezelfde leeftijd. Dat raakt je dan extra."

De rechtbank doet over twee weken uitspraak. De buurvrouw besluit: "Ik hoop dat de nabestaanden daarna de rust vinden om weer verder te gaan met hun leven."

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Volg ons Whatsappkanaal en krijg het nieuws direct op je telefoon
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]