Ga naar Content
Amsterdam

Dit weekend weer ingrijpende werkzaamheden op Centraal Station

22 mei 2024, 16.26 uur
Door: AT5 · Foto: AT5

Reizigers en omwonenden zullen dit weekend weer te maken krijgen met werkzaamheden op het Centraal Station. Een aantal sporen zal buiten gebruik zijn en er zal beton weggehaald worden. Aan het station wordt al langer gewerkt en het gaat nog jaren duren. 

Spoorbeheerder Prorail laat weten dat er dit keer onderzoek gedaan moet worden naar een stalen brugconstructie van 100 jaar oud onder de sporen 13, 14 en 15, aan de IJ-zijde van het station. Voor dat onderzoek worden stukken beton en de keermuur van perron 6 (spoor 15) tijdelijk verwijderd.

Ook worden op perron 5 de vier monumentale lichtstraten, dat zijn ramen die in het perron liggen, vrij gemaakt van het asfalt dat er overheen ligt. "De werkzaamheden vinden zowel overdag als 's nachts plaats", meldt Prorail. "Omwonenden zullen daardoor veel medewerkers zien rondlopen. Uiteraard doen wij ons uiterste best om hinder zoveel mogelijk te voorkomen."

Na dit weekend blijft het tot eind juni relatief rustig op en rond het station. Op 29 juni beginnen de volgende grote werkzaamheden. Die duren tot de zomer van 2025. Ook wordt eind juli wordt de eerste spoorbrug van de Oostertoegang gesloopt.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]