Ga naar Content

Station Hoorn Kersenboogerd gaat op de schop en dat gaan reizigers merken

Station Hoorn Kersenboogerd wordt na de zomer flink onder handen genomen, meldt ProRail. De spoorwegbeheerder gaat onder meer de perrons vervangen en de wachtruimtes verbeteren. Dat heeft tussen 22 oktober en 3 november grote gevolgen voor het treinverkeer in de regio. 

Station Hoorn Kersenboogerd - Foto: ProRail

Het belangrijkste onderdeel is de vervanging van de huidige perronconstructies, laat ProRail weten. Die zijn verouderd en moeten vervangen worden. "De nieuwe perrons worden verbreed en de hoogte wordt aangepast voor een gelijkvloerse instap. Dit maakt de perrons toegankelijker voor iedereen, inclusief mensen met een functiebeperking. Deze vernieuwing draagt bij aan meer ruimte en comfort voor reizigers", aldus Simon van den Enden, projectmanager bij ProRail.

Flink op de schop

Het station krijgt na de zomer een grote metamorfose. Op de perrons worden nieuwe moderne wachtruimtes gebouwd ter vervanging van de oude abri's of wachthuisjes. Ook komt er nieuw meubilair en worden de verlichting en fietsparkeerplekken onder de perrons vernieuwd.

De perronkap van spoor 1 wordt verlengd en op het dak worden zonnepanelen geplaatst. Daarbij worden de fietsparkeerplekken rondom het station gedeeltelijk verplaatst en de overkappingen en rekken worden vervangen.

Hoewel overlast voor reiziger grotendeels wordt beperkt, zullen er toch twaalf dagen lang geen treinen rijden tussen Enkhuizen en Hoorn. Daarom worden er bussen ingezet. De pizzeria bij het station zal die dagen ook gesloten zijn. "Deze periode tussen 22 oktober en 3 november is cruciaal voor de realisatie van het bouwproject en er wordt dag en nacht doorgewerkt", aldus ProRail.

De werkzaamheden zijn naar verwachting begin 2025 afgerond.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Volg ons Whatsappkanaal en krijg het nieuws direct op je telefoon
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]