Ga naar Content

Alkmaarse ouderendiners zijn zo'n succes dat er meer chauffeurs nodig zijn

Daan Faber heeft een drukke baan en een jong gezin, toch maakt hij tijd vrij om ouderen naar restaurants in Alkmaar te brengen. Zij eten één keer per maand samen tegen eenzaamheid. "Het is zo mooi om te zien hoe vrolijk de mensen zijn als ze instappen. Dat geeft zo'n goed gevoel", vertelt Daan in het televisieprogramma NH Helpt. 

Daan Faber vergezelt de dames tot in het restaurant - Foto: NH Media

Als eerste haalt hij Tineke de Vries op. Zij staat vijf minuten voor tijd al buiten te wachten en is blij dat er mensen zijn zoals Daan, die haar willen rijden. Sinds haar man is overleden, zit zij weleens de hele dag binnen. 

Organisator Renee Rademacher kent veel weduwes en ouderen van wie vrienden zijn overleden. "Die komen de deur niet meer uit, maar hier in het restaurant ontmoeten ze nieuwe mensen. Wij zorgen ervoor dat ze in hetzelfde postcodegebied wonen, zodat zij makkelijk bij elkaar op bezoek kunnen als het klikt."

De ouderen aan tafel met elkaar - Foto: NH Media

De diners zijn zo'n succes dat er naast chauffeurs ook meer restaurants nodig zijn. Zep van der Werf van restaurant Pluim wil met de ouderendiners iets terugdoen voor Alkmaar: "Wij zijn een eetcafé voor jong en oud en willen maatschappelijk verantwoord ondernemen".

Mocht je interesse hebben om mee te draaien als chauffeur of restaurant, ga dan naar nhhelpt.nl. En ouderen kunnen zich altijd aanmelden om mee te eten.

NH Helpt: voor iedereen die hulp nodig heeft of kan bieden

WebsiteAlle oproepen van NH Helpt zijn te lezen op nhhelpt.nl. Hier kun je ook zelf een vraag of een aanbod plaatsen.

RadioRachel Morssink presenteert elke zaterdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur het programma NH Helpt op de radio. Het NH Helpt Antwoordapparaat is de hele week te bereiken op: 088-8 505 303.

Elke werkdag om 13.40 uur hoor je bij June Hoogcarspel een hulpvraag in haar radioprogramma June tot Twee. 

TVOp tv is NH Helpt ook te zien. Isabella Prins presenteert elke dinsdag om 17.10 uur het programma NH Helpt voor tv en online. 

Kijk alle uitzendingen HIER terug.