Ga naar Content

Na 21-0 verlies en negatief puntenaantal is SV Beverwijk wel klaar met dit seizoen

De slechtst presterende ploeg van Noord-Holland: dat is waarschijnlijk de enige titel die SV Beverwijk dit seizoen gaat binnenhalen. Het eerste elftal van de club staat door strafpunten al op een negatief puntenaantal, dit weekend kwam daar nog een nederlaag van 21-0 overheen. "Blij als dit seizoen voorbij is."

Foto: NH Media

21-0 verloren van Stormvogels... wat ging er mis?

Bestuurslid Roald Borms: "Het was een samenloop van omstandigheden. Als onderdeel van een kleine club kampt de ploeg met slechte resultaten, een lage opkomst van spelers en een naderende fusie. Halverwege het seizoen stopte de trainer, waardoor de club letterlijk alle ballen zelf hoog moet houden. De laatste loodjes wegen het zwaarst."

"Afgelopen zaterdag speelden we tegen de nummer twee, die nog volop strijdt om het kampioenschap. Ons team bestond slechts uit vier eigen spelers; de rest bleef weg vanwege andere prioriteiten. Dat moesten we dus aanvullen met andere leden uit onze vereniging, maar die kwamen duidelijk te kort voor het niveau van de derde klasse. Nou ja, dan kun je dus met 21-0 verliezen."

"Ons team bestond slechts uit vier spelers, de rest bleef weg vanwege andere prioriteiten"

Bestuurslid Roald Borms

Hoe komen jullie aan een negatief puntenaantal?

"We hebben drie punten in mindering gekregen omdat we per ongeluk in februari een geschorste speler hebben opgesteld. Omdat we ook nog een keer gelijkgespeeld hebben, en dus één punt pakten, eindigen we op -2 waarschijnlijk. Een zure constatering, maar stoppen is voor de club geen optie. Dan hangt er namelijk een boete van 3000 euro boven het hoofd en spelen we volgend jaar een niveau lager." 

Jullie gaan fuseren met de Kennemers. Willen zij nog wel?

"Voor De Kennemers is dit seizoen ook geen succes. We staan allebei stijf onderaan, zij nog twee divisies lager. De fusieclub streeft er natuurlijk naar om volgend jaar beter te presteren, maar de hoofddoelstelling is vooral om een club te zijn voor iedereen."

Zaterdag de laatste wedstrijd tegen EDO uit Haarlem. Hoe staan jullie erin?

"Het wordt voor ons zaterdag vooral 90 minuten uitzitten en er een leuke laatste dag van maken. Met de jongens die er zijn, gaat dat volgens mij wel lukken. Maar er zal ook veel opluchting zijn. Ik ben blij als dit seizoen voorbij is."

"Met nieuwe spelers en vrijwilligers kijken we ondanks alles toch positief naar de toekomst"

Bestuurslid Roald Borms

Hoe kijken jullie naar het volgende seizoen?

"Fusieclub Sportclub Adrichem begint komend seizoen met een schone lei in de vierde klasse. Bij een fusie mag de vereniging namelijk in de hoogste competitie van de betrokken clubs instromen. Het is aan de trainer, Mario Grille, om volgend seizoen met een verse groep te starten. Met nieuwe spelers, vrijwilligers en iedereen die de krachten bundelt, kijken we ondanks alles positief naar de toekomst."

Tips?

Stuur ons jouw tips op [email protected]