Ga naar Content

Groep 6 zat klaar, maar juf Marlous stond vast op de A7: "Bagger vervelend"

Door de flinke file vanochtend op de A7 zitten kinderen uit groep 6 even zonder juf. Juf Marlous uit Hoorn werkt op een basisschool in Amsterdam-Noord. "Ik wilde nog dingen kopiëren, maar ik sta nu al 1-0 achter op mijn dag", zegt de juf op NH Radio. 

Juf Marlous moest even wachten op haar bakkie koffie - Foto: aangeleverd

Juf Marlous zat al voor zevenen in de auto. Marlous: "Ik dacht: 'dan kan ik rustig even koffie drinken en les voorbereiden'." Maar de juf staat al snel muurvast op de A7. Ze is nog niet eens in de buurt van de wegwerkzaamheden.

Door de wegwerkzaamheden is er maar één rijstrook open en daarom zijn er flinke files op zowel de A7 als de N247 ontstaan. De vertraging liep vanochtend op tot ruim 1,5 uur. 

Rijkswaterstaat laat weten dat de maatregel om maar één rijstrook open te laten echt nodig is om de veiligheid van de wegwerkers te waarborgen. Dit gaat ongeveer een maand duren. Eerder werden vrachtwagens al van de brug geweerd, maar chauffeurs negeerden dat verbod massaal. 

Voor juf Marlous zit er niks anders op dan rustig af te wachten tot de file voorbij is. "Gelukkig zijn er mensen die de groep kunnen opvangen, maar je zit wel een beetje opgefokt in de auto." Ze vindt de situatie 'bagger vervelend'. 

'2 uur en 5 minuten'

Als NH Radio de juf na een halfuur opbelt, blijkt ze weinig opgeschoten. "Ik ben vier kilometer verder in een halfuur tijd", zegt ze over de trage rit. Uiteindelijk komt Marlous om 9 uur aan op school. Ze heeft meer dan twee uur gedaan over een stuk van dertig kilometer.

"Ik vind het geen fijn vooruitzicht voor de komende maand", zegt Marlous. Grappend zegt ze dat op school slapen misschien een idee is, want de verbinding van het openbaar vervoer naar haar werkplek is ook niet snel. "Dat is geen optie", zegt ze resoluut.

Voor iedereen die er doorheen moet, heeft de juf nog wel een tip: "Neem drinken mee en onderga het gewoon."

Als de werkzaamheden volgens planning gaan, kunnen automobilisten over een maand weer over twee rijstroken rijden in plaats van één. 

Werkzaamheden aan de brug op de A7 bij Purmerend - Foto: Rijkswaterstaat

Lees ook