Ga naar Content

NH Airtime: Waarom de ene buurman gek wordt van vliegtuigen en de ander niet

Twee buren met slechts een paar huizen ertussen. Dezelfde vliegtuigen die pal over hun hoofd vliegen. De één stoort zich er mateloos aan, maar de ander leeft er prima mee. Hoe kan dat toch? In NH Airtime zoekt Schiphol-verslaggever Eline Boshuizen het uit. 

In de P.F. von Sieboldlaan in Aalsmeer kunnen de bewoners bepaald niet om de vliegtuigen heen. Toch is de beleving van het vliegtuiggeluid verschillend. Jan en Severina wonen er al vijfenvijftig jaar en worden nog altijd gek van de overkomende vliegtuigen. Hun overbuurvrouw Debbie van Vliet woont er al dertig jaar, maar ergert zich totaal niet. Haar zoon Justin vindt vliegtuigen zelfs geweldig. 

Om antwoord te krijgen op de vraag hóe zo'n verschil in de beleving van vliegtuiggeluid toch kan bestaan, gaat NH langs bij een audicien en een geluidsexpert van de GGD. 

Deze aflevering van NH Airtime is te zien op onze tv-zender op donderdag 27 juni om 17.17 uur (met herhalingen tot en met de volgende avond). Op het Youtube-kanaal van NH Airtime vind je alle voorgaande uitzendingen.