Ga naar Content

Deze Bussumse bus brengt ouderen overal naar toe: "Door de PlusBus kom ik nog eens ergens"

Voor mensen die thuis komen te zitten en slecht ter been zijn, kan vervoer een probleem zijn. In Bussum biedt de PlusBus uitkomst. Vrijwilligers van deze bus verzorgen diverse uitjes, zodat deze inwoners er nog steeds op uit kunnen. NH ging een dagje mee op pad. De bestemming: het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

Op pad met de PlusBus - Fabian van der Gijze & Erik Bootsman

Naast het bezoek aan dit museum onderneemt de PlusBus nog veel meer activiteiten. Zo kunnen belangstellenden mee op een boottocht, een concert, maar ook de supermarkt is een optie. De bus rijdt bij bepaalde activiteiten alleen zolang er genoeg aanmeldingen zijn. Iedereen boven de 55 jaar is welkom. 

Het belangrijkste doel van de PlusBus is om gezamenlijk iets leuks te ondernemen. Mocht je toch liever individueel willen rondlopen, dan kan dat ook. Niemand wordt tot iets verplicht.

Vrijwilligerstekort

Momenteel is de PlusBus druk op zoek naar nieuwe vrijwilligers, zoals chauffeurs. Mocht u interesse hebben, kunt u altijd contact opnemen met de organisatie.

In de volgende aflevering lopen we mee met ANWB AutoMaatje. Dat is een organisatie waarbij vrijwilligers buurtbewoners naar hun afspraak rijden. Vanaf zaterdag 25 mei is deze aflevering te zien. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]