Ga naar Content

Regeerakkoord maakt tongen los in Wieringerwerf en Haarlem: "Milieu dreigt de dupe te worden"

De eerste plannen van het regeerakkoord maken de tongen los in Noord-Holland. NH ging de straat op in Wieringerwerf, waar PVV de grootste partij werd, en Haarlem, waar de GroenLinks/PvdA de meeste stemmen kreeg. 

In de gemeente Hollands Kroon, waar Wieringerwerf onderdeel van is, waren de inwoners het tijdens de verkiezingen voor een groot deel met elkaar eens. Met 28,2 procent van de stemmen werd de PVV overtuigend de grootste partij. De VVD volgde en de BBB volgde met 12.2 procent van de stemmen. De ochtend van de verkiezingsuitslag hoorde je dan ook blije geluiden op straat. 

En die blijdschap lijkt wel aan te houden, veel inwoners van Wieringerwerf blijken positief gestemd over het nieuwe regeerakkoord dat vannacht werd gepresenteerd. 

Tekst gaat door onder de video over Noordkoppers die reageren op het regeerakkoord:

Inwoners Wieringerwerf zijn grotendeels blij met nieuwe plannen in regeerakkoord - NH Nieuws

In Haarlem was GroenLinks/PvdA afgelopen verkiezingen de partij met de meeste stemmen. Met bijna een kwart van de stemmen, 23,7 procent won de partij in de stad. De landelijke winnaar PVV volgde met 15,1 procent en VVD was met 14,1 procent daarna de grootste. 

Een voorbijganger in Haarlem zegt: "Ik vind het heel erg. Ik ben een en al milieu. Ik doe er alles aan en ik kom net van Ekoplaza vandaan."

Kijk hieronder de video, waarin Haarlemmers reageren op het regeerakkoord:

250516_VOXPOPHAARLEMAKKOORD - NH Nieuws

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.