Ga naar Content

Huurwoningen op oud hockeyveld: Hoorn verkoopt grond aan bouwproject

Op een oud hockeyveld in Hoorn komen 80 sociale huurwoningen en 60 koopwoningen te staan. De gemeente heeft een overeenkomst getekend voor de verkoop van het stuk grond aan woningcorporatie Intermaris. De nood is hoog in Hoorn: "Bij een vorig bouwproject waren er 3600 inschrijvingen."

Foto: Gemeente Hoorn

De koop- en ontwikkelovereenkomst betekent een nieuwe fase voor het project. Eerder werden al afspraken gemaakt voor de bouw van een Integraal Kind en Expertisecentrum (een school voor gespecialiseerd basisonderwijs met zorg en kinderopvang onder één dak) en 60 middeldure koopwoningen. (tot maximaal 363.000 euro). Nu komen er dus ook 80 sociale huurwoningen bij. 

Het gebouw met sociale huurwoningen is het eerste project van Noordhollandse Bouwstroom, een samenwerking tussen verschillende corporaties en bouwbedrijven waarbij woningen deels in een fabriek worden gemaakt. "Zo kan er sneller worden gebouwd", zegt directeur vastgoed Iphigenia Westphal. "We hopen dat we hiermee de zo broodnodige huurwoningen snel kunnen opleveren."

'3.600 inschrijvingen'

Wethouder Marjon van der Ven laat weten dat de gemeente Hoorn onlangs 3.600 inschrijvingen voor een eerder bouwproject Noorderlicht ontving, waarvoor er 'slechts' 99 appartementen zijn opgeleverd. "Dat maakt het des te belangrijker dat we zorgen voor voldoende nieuwe woningen."

Volgens de wethouder wordt er hard gewerkt een nieuwe plannen om meer woningen te bouwen in Hoorn, zoals op de oude hockeyvelden. "De procedures en bijvoorbeeld de huisaansluitingen voor elektra en water voor de woningen kosten helaas veel tijd. We doen ons best om ervoor te zorgen dat er gestart kan worden met de bouw van dit mooie project." De verwachting is dat de appartementen in 2025 of 2026 worden opgeleverd. 

Lees ook