Ga naar Content

Vanaf zaterdag rijstrook minder op brug A7 bij Purmerend om veiligheid

Vanaf zaterdagochtend 18 mei is er op de brug in de A7 bij Purmerend tijdelijk een rijstrook minder beschikbaar in de richting van Amsterdam. Er rijden nog steeds vrachtwagens over de brug en dat zorgt voor gevaar, aldus Rijkswaterstaat.

Dronefoto van de brug over de A7 - Foto: ANP

Ondanks alle maatregelen die al zijn genomen om de werkzaamheden aan de brug veilig te kunnen uitvoeren, rijden er nog steeds vrachtwagens over de 'Korporaal van de mariniers Jeroen Houwelingbrug' over het Noordhollandsch Kanaal. Door de rijstrook af te sluiten blijft de brug veilig, hoewel het tot flinke extra hinder kan zorgen tussen Hoorn en Amsterdam. 

Nu rijdt het verkeer nog naar Amsterdam over twee versmalde rijstroken. Nood- en hulpdiensten kunnen straks wel over de afgesloten rijstrook. Rijkswaterstaat verwacht dat over een maand de tweede rijstrook weer open kan. Verkeer richting Hoorn heeft geen extra hinder. 

Kritisch

Rijkswaterstaat werkt sinds begin april aan het versterken van de brug. Er moeten 50.000 gaten worden geboord die moeten worden opgevuld met vijftien kilometer wapeningsstaal. De werkzaamheden aan de brug moeten voor 1 september zijn afgerond. "Of we dat gaan redden, is kritisch", laat de woordvoerder van Rijkswaterstaat weten aan NH. "Doordat er nog steeds vrachtwagens over de brug rijden, hebben de werkzaamheden wat vertraging opgelopen."

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.