Ga naar Content

Buurt in actie tegen hardrijden op Graaf Florislaan Beverwijk

"Er is gelukkig nog niemand doodgereden" verzucht een buurvrouw, "maar dat kan zomaar gebeuren", voegt ze er aan toe. Auto's racen te hard op de Graaf Florislaan en de buurt is het zat. Er komt een handtekeningenactie en een delegatie buurtbewoners gaat spreken tijdens de raadsvergadering eind van deze maand. Ook zijn er plannen voor een buurtfeest in juli om het probleem op een positieve manier onder de aandacht te brengen.

Buurt in actie tegen racen op de Graaf Florislaan in Beverwijk - NH Nieuws

De Graaf Florislaan is één van de dertien gevaarlijke plekken in de gemeente die Beverwijk met prioriteit wil aanpakken. Maar dat gaat de buurt niet snel genoeg, er moet direct iets gebeuren, vinden ze. Onder aanvoering van de Socialistische Partij staken buurtbewoners deze week de koppen bij elkaar om plannen te smeden. "Buurtbewoners klagen al jaren over het verkeer op de laan" zegt SP-voorman Alex Vazquez die zich al een tijdje voor het probleem inzet. "Er zijn veel buurtbewoners die het probleem bij de gemeente gemeld hebben, maar er is tot nu toe nog niets gebeurd" aldus Vazquez. 

"Het lijkt wel een racebaan, om de zoveel tijd is er een ongeluk, dan weer ligt er een auto op z'n kop"

Bewoner Graaf Florislaan

Vazquez is blij dat de Graaf Florislaan op de lijst van dertien gevaarlijkste plekken terecht is gekomen. Hij ziet het als een vorm van erkenning. "Maar tegelijkertijd voelt het ook een beetje als een zoethoudertje, want we hebben nog maar weinig actie gezien" aldus Vasquez. Het is de bedoeling dat de handtekeningen die komende weken verzameld gaan worden in juli worden aangeboden aan wethouder Niek Wijmenga. "We willen dan de straat afsluiten en een buurtfeest te organiseren, laat de wethouder dan maar naar ons toe komen om de situatie zelf te zien en de handtekeningen in ontvangst te nemen", zegt Alex Vazquez.

Tijdelijke borden

In een schriftelijke reactie laat de gemeente weten dat er binnenkort tijdelijke snelheidsborden geplaatst zullen worden om gebruikers attent te maken op de maximumsnelheid van vijftig kilometer per uur. De maximumsnelheid verlagen op de Graaf Florislaan zit er niet in, schrijft de gemeente. Een verlaging van de maximumsnelheid naar dertig kilometer past volgens de gemeente niet bij de weg. Verder kondigt de gemeente aan in gesprek te gaan met de omwonenden, om te onderzoeken of het mogelijk is verkeersdrempels aan te leggen. De gemeente merkte verder op dat een compleet andere inrichting van de Graaf Florislaan, met bijvoorbeeld vrijliggende fietspaden, door het gebrek aan ruimte onmogelijk is.

Tips?

Stuur ons jouw tips op [email protected]