Ga naar Content

Muziek speciaal voor koeien: voorstelling onderzoekt wat hun smaak is

Een concert voor koeien en mensen die daar naar kijken en luisteren. Dat is het idee achter Loei, het project van de Amsterdamse musicus en componist Flavia Faas. Samen met vier muzikanten treedt ze komende dagen op voor de roodbonte kudde van melkveehouderij Smit in Stompetoren. "Ze lijken wel geamuseerd. Daar doe ik het voor."

Voor haar voorstelling tijdens het Karavaan Festival deed Faas een jaar lang onderzoek naar wat koeien leuk vinden om te horen. Ze kreeg daarbij advies van boeren en van een koeienwetenschapper. "Ik wist eerder niets van ze, maar nu heb ik hun taal een beetje geleerd. Over hoe koeien denken en doen, vertel ik ook tijdens het optreden, naast dat we eigen composities laten horen en samen met het publiek kijken hoe ze daar op reageren."

Weten hoe een blije koe klinkt? Kijk dan onderstaande video van de repetitie eerder deze week.

Loei: muziek voor koeien - NH/ Anne Klijnstra

Karavaan

Tot en met 26 mei kan je terecht bij het Karavaan Festival in de regio. Het thema van deze editie is Uit de maat. In Alkmaar, Castricum, Egmond, in de Schermer, Langedijk en Heiloo kan je verschillende vormen van locatietheater bezoeken.

De voorstelling Loei gaat zaterdag in première en is daarna nog t/m maandag te zien.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]