Ga naar Content

Castricummers geschokt na explosie: "Ik dacht dat mijn huis instortte"

"Het was een kneiterharde bom", vertelt buurvrouw Kim Stabij. Ze woont samen met haar partner naast de woning aan de Johan Willem Frisostraat in Castricum waar maandagavond een explosie plaatsvindt. Volgens buurtbewoners is de elektrische boiler van een oudere inwoonster ontploft. De schade aan woningen en voertuigen in de straat is behoorlijk.

Buurtbewoners maken de schade op na explosie - Frank Veenhof/NH

De schrik zit er goed in bij Kim en haar partner. Kim staat in de keuken wanneer het hele huis begint te trillen. Even heeft ze het gevoel alsof er een bom ontploft. "Ik wist dus niet waar het gebeurd was. Toen ik naar buiten liep, zag ik dat het bij de buren was."

Geen gewonden

Overbuurman Hugo weet te vertellen dat de buurvrouw beneden was toen het gebeurde. "De boiler stond boven en godzijdank heeft ze niets ernstigs." De boiler belandt na de knal in de tuin bij Hugo. Naast schade aan zijn woning heeft hij ook schade aan zijn auto.

Volgens de veiligheidsregio hebben zo'n vijftien tot twintig auto's in de omgeving schade opgelopen. Ook hebben veel huizen schade aan zonnepanelen, kozijnen en ramen. Naar de oorzaak van de ontploffing wordt nog onderzoek gedaan. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]