Ga naar Content

KLM-vliegtuig keert terug naar Schiphol na technisch mankement

Een toestel van KLM is vanmorgen kort na vertrek vanaf Schiphol weer omgedraaid vanwege een technisch mankement. Het betrof een Embraer-vliegtuig van KLM Cityhopper dat op weg was naar Praag.

Foto: NH Media/Doron Sajet

De vlucht vertrok vanochtend tegen 7.00 uur vanaf de Aalsmeerbaan van Schiphol richting Praag in Tsjechië. Het vliegtuig was nog maar enkele minuten in de lucht toen de piloten besloten om weer terug te keren naar de luchthaven. Een klein half uur later kon het toestel veilig landen op de Zwanenburgbaan. 

Het toestel hoefde niet te worden opgewacht door hulpdiensten, zoals de brandweer. Volgens een woordvoerder van KLM had het vliegtuig een technisch mankement. Wat er precies met het toestel aan de hand was, is niet bekend. KLM onderzoekt momenteel de oorzaak van het defect. 

"Wij willen benadrukken dat de veiligheid van onze passagiers en crewleden voorop staat en dat zij niet in gevaar zijn geweest", laat KLM weten. Na de veilige landing op Schiphol zijn de passagiers overgestapt in een ander vliegtuig om hun reis naar Praag te vervolgen. 

Foto: Bron: Flightradar

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]