Ga naar Content

Hoornse bibliotheek zoekt kinderboeken in andere talen

De bibliotheek in Hoorn is op zoek naar kinderboeken in andere talen. Met een oproep op nhhelpt.nl hoopt de bieb dat mensen boeken komen brengen in onder meer het Arabisch, Chinees, Spaans, Pools en het Roemeens. Er is al een aantal boeken, maar nog veel te weinig. 

Het aanbod van boeken in andere talen is nog gering - Foto: NH Media

"Als kinderen in hun moedertaal een goede basis hebben, dan kunnen ze ook hun emoties goed uitdrukken in die taal", zegt Marieke Ooijevaar, coördinator  educatie bij de bibliotheek Hoorn. "Maar het legt ook een goede basis voor het leren van een andere taal, zoals Nederlands. Kinderen van alle nationaliteiten komen binnen bij onze bibliotheek."

Boeken in andere talen zijn moeilijk verkrijgbaar - Foto: NH Media

Volgens Marieke zijn boeken in andere talen moeilijk verkrijgbaar. Daarom hoopt zij dat mensen die hun boeken kunnen missen, die naar één van de bibliotheken in Hoorn willen brengen. 

NH Helpt: voor iedereen die hulp nodig heeft of kan bieden

WebsiteAlle oproepen van NH Helpt zijn te lezen op nhhelpt.nl. Hier kun je ook zelf een vraag of een aanbod plaatsen.

RadioRachel Morssink presenteert elke zaterdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur het programma NH Helpt op de radio. Het NH Helpt Antwoordapparaat is de hele week te bereiken op: 088-8 505 303.

Elke werkdag om 13.40 uur hoor je bij June Hoogcarspel een hulpvraag in haar radioprogramma June tot Twee. 

TVOp tv is NH Helpt ook te zien. Isabella Prins presenteert elke dinsdag om 17.10 uur het programma NH Helpt voor tv en online. 

Kijk alle uitzendingen HIER terug.