Ga naar Content

Alkmaarse Vitesse-fan Leroy zamelt geld in voor zijn cluppie: "Stilzitten is geen optie"

De noodlijdende voetbalclub Vitesse heeft dringend geld nodig. Daarbij krijgen de Arnhemmers ook hulp vanuit onverwachte hoek: de Alkmaarse Vitesse-fan Leroy Verhaar (27) zamelt geld in om zijn club van de afgrond te redden. 

Leroy (links) samen met Vitesse-icoon Nicky Hofs en een vriend - Foto: Aangeleverde foto

Leroy is in de regio Alkmaar toch wel een beetje een vreemde eend in de bijt. Met de profclubs Ajax, AZ, FC Volendam en Telstar had hij genoeg om te kiezen in Noord-Holland, maar toch klopt zijn hart voor het Geel-Zwart van Vites. "Dat komt eigenlijk door mijn favoriete spelers van vroeger", legt de geboren Alkmaarder uit. "Lasse Nilsson, Claudemir, Theo Janssen en Mathew Amoah."

Door die spelers bloeide zijn liefde voor Vitesse op. "Ik heb van mijn ouders ook een seizoenkaart gehad van AZ rond mijn twaalfde. Dat was wel gezellig door alle vrienden en kennissen die je daar tegenkomt, maar het voelde niet zo bijzonder."

"Het is niet het mooiste stadion, maar wel óns stadion"

Vitesse-fan Leroy Verhaar

"Later ben ik met AZ een keer naar Vitesse gegaan en dat gaf me een heel ander gevoel. Het voelde echt speciaal, een soort warm gevoel als je bij het stadion aankwam en naar binnen liep. Het is niet het mooiste stadion, maar wel óns stadion", zegt hij lachend over de Gelredome. 

Sinds zijn vijftiende heeft hij een seizoenkaart en probeert hij, ondanks de flinke afstand tussen Alkmaar en Arnhem, elk jaar rond de vijftien thuiswedstrijden te bezoeken. Ook is hij af en toe te vinden in het uitvak van Vitesse bij een uitwedstrijd.

Tekst loopt door onder de foto.

Vitesse-keeper Eloy Room en Leroy - Foto: Aangeleverde foto

Maar door allerlei financiële problemen is het einde mogelijk nabij voor zijn favoriete voetbalclub. De club komt heel veel geld tekort (zo'n 19 miljoen euro) en daar moet voor vrijdag 17 mei een oplossing voor gevonden zijn. Dan buigt de licentiecommissie van de KNVB zich over de situatie bij de club. Biedt dat niet voldoende perspectief? Dan trekt de bond de licentie in en mag Vitesse geen profvoetbal meer spelen.

Alsof dat allemaal nog niet erg genoeg is, zijn de Arnhemmers ook nog gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie, na een enorme puntenstraf van de voetbalbond. 

Aan de degradatie is nu niks meer te doen, maar de hoop is dat de financiële perikelen nog wel opgelost kunnen worden. Daarom zijn de fans van de Gelderse club een inzamelingsactie gestart, om hun club te steunen in deze zware tijden. Een paar dagen geleden werd gemeld dat er op dat moment 1,65 miljoen euro was opgehaald.

Tekst loopt door onder de foto.

De spelers van Vitesse met een banner om geld in te zamelen - Foto: PRO SHOTS / Stefan Koops

Leroy is zelf ook een inzamelingsactie gestart. "Ik wilde zelf natuurlijk ook wat doen voor mijn cluppie. Het is mijn uitje en dat mag sowieso niet verdwijnen. Dan is het geen optie voor mij om stil te blijven zitten en niks te doen."

Leroy heeft vierhonderd euro opgehaald en heeft daar zelf zeshonderd bovenop gedaan, zodat hij duizend euro kon overmaken naar zijn club. Maar hij is nog niet klaar. "Het is veel geld, maar het liefste zou ik nog meer willen doneren."

Mokerslag

Mocht het zo ver komen dat de licentie van zijn club wordt ingetrokken, zou dat als een mokerslag bij de Vitesse-fan aankomen. Door de jaren heen heeft hij best wat vriendschappen op de Arnhemse tribune opgebouwd. "Ik durf eigenlijk niet zeggen wat het met me zou doen. Heel veel, dat is wel zeker. Dat heb ik ook de afgelopen paar wedstrijden wel meegemaakt, dat ik op de tribune om me heen kijk en denk: 'Potverdorie zeg, dit kan zomaar de laatste keer zijn'."

Hij is er absoluut niet gerust op dat zijn club blijft bestaan. Ook al heeft hij net honderden euro's gedoneerd, voor de seizoenskaart houdt hij nog even zijn hand op de knip. "Maar als ik zeker weet dat Vitesse blijft bestaan, verleng ik honderd procent zeker mijn seizoenkaart. Dan ben ik er ook gewoon een divisie lager bij." 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.