Ga naar Content

Gerelateerde videos

Samenvatting: Landsmeer laat kans liggen op plaatsing voor finale landskampioenschap

De basketbalsters van Landslake Lions zijn er zaterdagavond niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van het landskampioenschap. Op bezoek bij Jolly Jumpers in Tubbergen werd met 79-75 verloren waardoor de stand in de best-of-five serie op 2-2 komt. Woensdag valt in Landsmeer de beslissing.

Lindsay Pengel namens Landslake Lions - Foto: Orange Pictures

In de goed gevulde sporthal in het oosten van Overijssel gaven beide ploegen elkaar nauwelijks een krimp. Net zoals in de voorgaande drie duels waren Lions en Jumpers erg aan elkaar gewaagd. De beslissing in de wedstrijd viel pas in het laatste kwart. Hierin gaven de vele gegeven teamfouten en de daaropvolgende vrije worpen de doorslag. Lions was hierin niet secuur en Jumpers strafte dit genadeloos af. 

Door de zege van de thuisploeg volgt woensdag (20.30 uur) in Landsmeer de beslissende vijfde wedstrijd. De winnaar van dit duel plaatst zich voor de finale om het landskampioenschap. Tegenstander hierin is het Katwijkse Grasshoppers, dat in de andere halve finale Triple Threat uit Haarlem versloeg. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52